Šport > Kolesarstvo
11871 ogledov

Pobeg uspel, Rogliča čuvali kolegi

Primož Roglič Burgos Twitter Jumbo-Visma je nadzorovala dogajanje.
Končana je četrta etapa kolesarske dirke po Burgosu.

Španski kolesar Oier Lazkano (Movistar) je zmagovalec četrte razgibane etape dirke po Burgosu med Santa Gadea del Cidom in Pradoluengom (157 km). Slovenski kolesarski as Primož Roglič (Jumbo-Visma) je pred sobotno zadnjo etapo zadržal majico vodilnega.

Lazkano, ki je junija postal španski prvak, je bil najmočnejši v skupini devetih ubežnikov, ki so pobegnili na začetku etape in se za zmago borili na zadnjem vzponu tretje kategorije.

Triindvajsetletni Španec je dosegel četrto zmago v sezoni, v zaključnem sprintu pa je ugnal Kolumbijca Santiaga Buitraga (Bahrain Victorius), tretji je bil še en domačin Raúl García Pierna (Equipo Kern Pharma) s tremi sekundami zaostanka.

Roglič je po četrtkovi zmagi današnjo etapo končal v času glavnine na 17. mestu in ostal v skupnem vodstvu s 33 sekundami naskoka pred Rusom Aleksandrom Vlasovom (Bora-hansgrohe). Tretji je Britanec Adam Yates (UAE Emirates) z zaostankom 38 sekund.

"Danes je bilo vroče, pravo poletje in tudi vetrovno. Vendar imamo močno ekipo in fantje so opravili zelo dobro delo, tako da je bilo vse pod nadzorom," je po etapi dejal Roglič.

Na dirki od Slovencev nastopata tudi Jan Tratnik (Jumbo-Visma) in Domen Novak (UAE Emirates). Tratnik je bil danes v glavnini 14. z 58 sekundami zaostanka, Novak pa 73. z nekaj več kot tremi minutami zamude. Skupno je Tratnik 12. (+4:02), Novak pa 92. (+29:20).

V soboto kolesarje čaka še zadnja etapa med Golmayom in Lagunas de Neilo. Ta bo dolga 160 km in se bo končala z vzponom.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
Sorodne novice