Šport > Kolesarstvo
6021 ogledov

Šok v svetu kolesarstva! Rogličevega pomočnika zbil avtomobil

Thomas Gloag Epa
Nadarjeni Britanec je moral predčasno končati sezono.

Iz nizozemske kolesarske ekipe Jumbo-Visme so sporočili pretresljivo novico, da je mladi britanski as Thomas Gloag že zaključil sezono, potem ko je bil operiran na kolenu po grozljivi nesreči, ko ga je med treningom zbil avtomobil.

"Thomasa Gloaga je med treningom zbil avtomobil. Utrpel je poškodbo kolena in je bil že operiran. 21-letni Britanec se bo zdaj osredotočil na okrevanje in naslednjo sezono. Drži se, Tom," so zapisali pri Jumbo-Vismi.

Mladi nadarjeni Britanec se je sicer pripravljal za zadnje dirke sezone, potem ko je po uspešno opravljenem Giru nastopil le še na klasiki San Sebastian.

Gloag se je sicer pridružil ekipi Jumbo-Visme sredi lanske sezone, potem ko je navduševal na dirkah v mlajših kategorijah. Med drugim je bil v mladinskih kategorijah četrti v skupnem seštevku Gira, šesti na dirki Liege-Bastogne-Liege in tretji na Ardenski puščici, medtem ko je na Touru dobil etapo in nekaj časa nosil rumeno majico, preden je na koncu odstopil z dirke.

Thomas Gloag | Avtor: Profimedia Profimedia

Odlično je opravil tudi s tranzicijo med profesionalce, potem ko je dirko po Valencii odvozil v vlogi kapetena ter dirko končal na skupnem šestem mestu ter na prvem mestu v razvrstitvi za najboljšega mladega kolesarja dirke.

Čeprav je tudi dirko po Romandiji končal na odličnem enajstem mestu, je vseeno večji del sezone vozil v vlogi pomočnika svojim kapetanom, kjer se je še posebej izkazal na Giru, ko je ob svojem debiju na velikih tritedenskih dirkah pomagal Primožu Rogliču do skupne zmage.

Thomas Gloag | Avtor: Profimedia Profimedia

dezurni@styria-media.si

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice