Šport > Kolesarstvo
5169 ogledov

Neverjeten odziv: Več kot 100-metrska kolona za Pogija

Tadej Pogačar, sprejem
Tadej Pogačar priskočil na pomoč žrtvam v poplavah.

Tadej Pogačar je na svetovnem prvenstvu v kolesarstvu v Glasgowu osvojil bronasto kolajno in že takrat napovedal, da bo priskočil na pomoč rojakom, ki so jih v času tekmovanja na Škotskem prizadele poplave. V Ljubljani je tako ob druženju z navijači prispeval 10.000 evrov, za vsak 'selfie' in podpis pa je  kolesar v dobrodelne namene namenil še 10 evrov.

"Kolesarji smo se kar hitro odzvali. Vsi, ki smo bili na svetovnem prvenstvu, smo stopili skupaj," je na sprejemu izjavil Pogačar, ki je skupaj s preostalimi slovenskimi kolesarji svetovne serije na pomoč priskočil tudi z dražbo podpisanih dresov. V akciji poleg njega sodelujejo tudi Primož Roglič,  Matej Mohorič, Luka Mezgec, Jan Tratnik, Domen Novak in Matevž Govekar.

Odziv na Kongresnem trgu je bil tokrat izjemen, navijači pa so potrpežljivo čakali na srečanje z uradno najboljšim kolesarjem na svetu, ki se je tako moral kar potruditi ob kopici podpisov in fotografij.

"Zavoljo obveznosti sem le malokrat v Sloveniji, tako da sem se odločil za srečanje s svojimi privrženci v upanju, da skupaj zberemo čim več denarnih sredstev za žrtve katastrofalnih poplav. Upam, da bomo zbrali veliko podpisov, moja roka je 'natrenirana' za današnji dogodek," je sicer uvodoma dejal Pogačar, ki je naravnost s treninga prišel v središče Ljubljane.

Tadej Pogačar, sprejem | Avtor:

Pogačar je na današnjem humanitarnem dogodku priznal, da sta ga dirka po Franciji ter nastop na svetovnem prvenstvu v Glasgowu - na prvi je osvojil skupno drugo mesto, na drugem pa bronasto odličje na cestni dirki - močno utrudila, a nato nekoliko "skrivnostno" pripomnil.

"Moja želja je, da nastopim še na kakšni dirki v tej sezoni in še malce 'raztegnem' noge, po drugi strani pa ni enostavno biti celotno sezono v polnem pogonu. Bomo videli, kaj bo prinesel zaključek sezone, a lahko potrdim, da treniram na polno," je še dodal Pogačar, ki se bržkone "spogleduje" z eno od septembrskih dirk v Kanadi in oktobrsko kolesarsko klasiko po Lombardiji.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 2
Sorodne novice