Šport > Kolesarstvo
37307 ogledov

Roglič o zapletenem odnosu z Vingegaardom

Primož Roglič Saša Despot Primož Roglič.
Zasavski kolesarski as je predstavil pričakovanja pred dirko po Španiji.

Slovenskega kolesarja Primoža Rogliča čez nekaj dni čaka drugi vrhunec sezone, po zmagi na italijanskem Giru se bo lotil še španske Vuelte. Po dobrih pripravah svojo peto špansko dirko pričakuje optimistično in mirno, je danes zatrdil na novinarski konferenci.

V njegovi ekipi so danes, nekaj dni pred startom španske dirke, pripravili spletno novinarsko konferenco, na kateri je Roglič strnil vtise o pripravljenosti, željah, ciljih in razmerjih do tekmecev - tako tistega v lastni ekipi kot iz drugih moštev. Uvodoma pa je še enkrat spomnil na dobrodelno dražbo dresov vseh sedmih najboljših slovenskih kolesarjev, izkupiček bodo namenili žrtvam nedavnih poplav v Sloveniji.

Dejal je, da je s pripravami na Vuelto zadovoljen. V preteklosti se je večkrat dogajalo, da te niso bile načrtne, ampak so jih morali spreminjati v zadnjem hipu, letos pa je vse potekalo tako, kot mora. Dobrodošel pa je bil tudi nastop na dirki po Burgosu, ki jo je prejšnji teden dobil, saj se je na ta način vrnil v pravi tekmovalni ritem po Giru.

Odprta komunikacija z Vingegaardom

V ekipi Jumbo-Visma bodo imeli na dirki kar dva kapetana oziroma sokapetana, saj bo v tej vlogi tudi Danec Jonas Vingegaard. Kako bo to videti v praksi, Roglič še ne ve: "Na papirju je vse lepo in prav. Kako pa nam bo šlo, pa bomo videli. Skušati moramo narediti čim boljše rezultate za ekipo. Najboljši bo na koncu zmagal in če bo to med nama, bo super." Dodal je, da bosta imela ves čas odprto komunikacijo, da se bo vedelo, kaj kdo dela. "Potem pa upam, da bodo to sladke skrbi za ekipo," je dejal slovenski zvezdnik ekipe Jumbo-Visma.

Primož Roglič | Avtor: Saša Despot Saša Despot

Pred startom si bo vzel še nekaj dni počitka, čeprav bo tudi v tem času seveda na kolesu. A kot je poudaril, so intenzivni treningi že končani, zdaj bo za ekipo glavni izziv najti primeren prostor za trening ekipnega kronometra v Barceloni.

Spet bo ob njem tudi rojak Jan Tratnik, ki se je pred Girom poškodoval in ni mogel pomagati. Kot je pojasnil Roglič, je kolegu v šali že dejal, da do starta ne smeta več na kolo, da se ne bi ponovila nesrečna zgodba iz Italije, kjer je Tratnik le dan pred začetkom po padcu ostal brez nastopa.

Noče niti preveč razmišljati o morebitnem dvojčku zmag v eni sezoni na velikih tritedenskih dirkah. "To ne bo samo boj med nama, poleg naše ekipe bo še ogromno motiviranih nasprotnikov. Vedno se najde kdo, ki ti bo otežil življenje. Vesel sem konkurence, ker lahko pokažemo višjo raven kolesarstva in bo bolj zanimivo za vse, ki to spremljajo," je o konkurenci dejal Roglič.

Giro bolj taktičen

Pri primerjavi Gira in Vuelte je izpostavil, da je bila italijanska preizkušnja bolj taktična in so vsi čakali na zadnji teden, medtem ko bo treba v Španiji skočiti že takoj na začetku, že tretja etapa se bo končala z zahtevnim vzponom v Andori. "Tisti, ki bo hotel zmagati na Vuelti, bo moral pokazati izjemno visoko raven pripravljenosti. Seveda so tudi zadnje etape izjemno težke, se bo pa ogromno stvari zgodilo že prej. Rad imam vsakič malo drugačen pristop."

Kakšnih posebnih mest na trasi ali etap, ki bi mu ustrezale bolj kot druge, pa ni iskal: "Dirka bo sama povedala, kje so skrite priložnosti, da vzameš kakšno sekundo nasprotnikom, proti katerim tekmuješ."

Vesel je tudi, da je zdrav in nima težav s poškodbami. "Dobro se počutim, zdrav sem, priprave sem prestal, zakaj bi 'komplicirali'. Se bo pa hitro pokazalo, kako dobro smo pripravljeni glede na vse ostale."

"Moram ohraniti sproščenost in uživati v vsem," je za konec spletnega druženja s sedmo silo še dejal eden od kandidatov za zmago na prihajajoči Vuelti.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 6
  • munja 09:59 23.avgust 2023.

    Dirka bo zagotovo zanimiva in pestra in naj zmaga najboljši - gremo Primož!! Upam, da zmagaš, pa tudi če ne, boš zame vseeno zmagovalec - srečno in varno želim.

  • Avatar pantani
    pantani 06:34 23.avgust 2023.

    Gremo primož in upam da zmagaš še 4.!!!!

  • 216c26c54b211c9cd98531b9779a844f845aa0eb 22:31 22.avgust 2023.

    Pravilno, da se ne obremenjuje z rezultatom. On se mora fokusirat na dirko, rezultat pa bo potem... rezultat. Itak na rezultat ne more vplivat, vpliva lahko samo na svoj vložek, ostalo je pa potem v božjih rokah.

Sorodne novice