Šport > Kolesarstvo
1559 ogledov

Kolesarski svet trepeta! Eden najbolj nadarjenih kolesarjev pristal v komi

Tijl De Decker Profimedia
Iz kolesarske ekipe Lotto-Dstny so sporočili, da je bil njihov mladi belgijski kolesar operiran po hudi nesreči ter se trenutno nahaja v komi.

Kolesarski svet je pretresla grozljiva novica o hudi nesreči med treningom mladega 22-letnega belgijskega kolesarja Tijla De Deckerja, ki je pristal v bolnišnici, kjer se bori za življenje.

"Tijl De Decker je bil vpleten v nesrečo. Prepeljan je bil v lokalno bolnišnico, kjer je bil operiran. Kasneje so ga prestavili v Univerzitetno bolnišnico v Antwerpnu. Več novic o posledicah nesreče bo znanih po nadaljnjih preiskavah. Naše misli in molitve so s Tijlom," so zapisali pri kolesarski ekipi Lotto-Dstny, pri kateri mladi Belgijec tekmuje za njeno razvojno moštvo.

Belgijski mediji so se uspeli kasneje dokopati do nekoliko natančnejših informacij, katere naj bi jim razkrila oseba blizu nesrečnemu kolesarju. De Decker naj bi namreč grozljivo trčil v zadek avtomobila, po hudih poškodbah in veliki izgubi krvi pa naj bi se trenutno nahajal v komi.

Mladi Belgijec bi se sicer moral pref prihodnjo sezono preseliti v profesionalno ekipo Lotto-Dstny, potem ko je letos naravnost navdušil pri njeni razvojni ekipi in se izkazal kot eden najbolj nadarjenih mladih kolesarjev sveta za enodnevne klasike. Pri vsega 22 letih je na svoji prvi dirki za novo ekipo dosegel tretje mesto na enodnevni klasiki Bruselj-Opwijk, medtem ko je na dirki po Tajvanu prišel celo do etapne zmage.

Tijl De Decker | Avtor: Profimedia Profimedia

Njegov daleč največji uspeh pa mu je uspel letos maja, ko je po 20-kilometrskem solo napadu slavil na spektakularni klasiki Pariz-Roubaix za kolesarje mlajše od 23 let. Nedolgo zatem je navdušil na še eni prestižni klasiki, ko je bil četrti na U23 dirki Omlopp Het Nieuwsblad. Enak rezultat je dosegel tudi na klasiki Eschborn-Frankfurt.

Svojo zadnjo dirko je odvozil v nedeljo, ko je bil četrti v sprintu glavnine na belgijskem U23 državnem prvenstvu.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice