Šport > Kolesarstvo
6372 ogledov

Sprememba v zadnjem trenutku! Na Vuelto še en Slovenec!

Domen Novak Profimedia
Na dirko po Španiji tudi Domen Novak.

V soboto se bo začela tretja velika tritedenska kolesarska dirka sezone. Na dirki po Španiji bodo od Slovencev tekmovali Primož Roglič, Jan Tratnik (oba Jumbo-Visma), Matevž Govekar (Bahrain Victorious), po novem pa tudi Domen Novak. Slednji je v ekipi UAE Team Emirates zamenjal Portugalca Iva Oliveiro. Kot so sporočili iz moštva, je moral slednji nastop odpovedati zaradi bolezni.

Nekdanji slovenski državni prvak je sicer tekom svoje kariere nastopil že na petih velikih tritedenskih dirkah, letos pa bo tako še tretjič nastopil na španski pentlji. Prav tako ima tudi že tri nastope na slovitem italijanskem Giru, kjer je lansko sezono tudi dosegel svojo najboljšo skupno uvrstitev na Grand Tourih, ko je dirko po Italiji končal na 31. mestu, eno izmed etap pa je končal celo na drugem mestu.

Letošnji nastop na Vuelti bo tudi Novakov prvi nastop na kateri izmed velikih tritedenskih dirk v dresu UAE Team Emirates, potem ko je vseh pet prejšnji Grand Tourov odvozil za ekipo Bahraina. Nazadnje je sicer nastopil na dirki po Burgosu, na kateri je pomagal svojemu kapetanu Adamu Yatesu do tretjega mesta v skupnem seštevku. Tekom sezone je sicer odlično opravljal vlogo pomočnika tudi ob Yatesovi zmagi na dirki po Romandiji ter zmagah Tadeja Pogačarja na Ruti del Sol ter dirki Pariz-Nica.

Domen Novak | Avtor: Profimedia Profimedia

Od Slovencev ima sicer na dirki najvišje cilje Roglič, ki bo na 78. Vuelti lovil četrto skupno zmago. Na poti do nje bo mu nasproti stala zvezdniška zasedba z zadnjim zmagovalcem španske pentlje, Belgijcem Remcom Evenepoelom, dvakratnim zaporednim zmagovalcem dirke po Franciji, Dancem Jonasom Vingegaardom, nekdanjim zmagovalcem Toura Geraintom Thomasom ter številnimi drugimi. Med drugimi bosta Slovencu izjemno nevarna tudi oba kapetana ekipe UAE Team Emirates, že preizkušeni Portugalec Joao Almeida in mladi ter izjemno nadarjeni Španec Juan Ayuso, ki je naravnost eksplodiral v zadnjih dveh sezonah.

Glavna naloga Domna Novaka pri UAE Team Emirates bo tako ravno skrbeti za oba šampiona v boju za čim višjo uvrstitev v skupnem seštevku, pri tem pa mu bodo pomagali še trije odlični hribolazci Marc Soler, Jay Vine in Finn Fisher-Black. Ekipo dopolnjujeta še Portugalec Rui Oliveira ter Kolumbijec Juan Sebastian Molano. Prvi bo predvsem drugemu poizkušal privoziti čim boljšo pozicijo v sprintih, kjer se bo slednji boril za etapne zmage.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice