Šport > Kolesarstvo
9677 ogledov

Tako se je Jumbo-Visma odzvala na govorice, da se Roglič seli k Lidl-Treku

Primož Roglič Saša Despot
Primož Roglič ima z Jumbo-Vismo pogodbo še za naslednji dve sezoni in kljub govoricam o interesu Lidl-Treka nimajo Nizozemci nobenega namena pustiti oditi svojemu najuspešnejšemu kolesarju.

Z avgustom se je odprl kolesarski prestopni rok in v zadnjih tednih smo bili priča številnim spektakularnim prestopom ter še večjemu številu govoric o bombastičnih menjavah ekip, iz katerih pa na koncu ni bilo nič. Med slednje očitno lahko štejemo tudi pisanje Escape Collectiva o tem, da bi slovenski kolesarski as Primož Roglič lahko po koncu sezone zamenjal ekipo ter se pridružil Lidl-Treku.

Trikratni zmagovalec Vuelte ter po novem tudi Gira ima pogodbo z nizozemsko ekipo Jumbo-Visma vse do konca leta 2025 in čeprav naj bi iz vrst Lidl-Treka resnično potrdili zanimanje za verjetno najboljšega kolesarja zadnjega desetletja, nimajo Nizozemci nobenega namena, da bi se odrekli kolesarju, ki jim je v zadnjih osmih letih privozil toliko uspehov.

"O tem sploh ni bilo nobene diskusije. Gre za popolnoma izmišljeno zgodbo. Seveda mu ne bomo pustili oditi. Ekipo gradimo dolgoročno in to je naša strategija. Poskrbeli smo, da imajo naši kolesarji dolgoletne pogodbe in da se nam jih ni potrebno odreči. Poleg tega sem videl omenjeno poročilo in če se ne motim, je njegov agent izjavil, da je Primož zelo zadovoljen v našem moštvu. Tako da verjamem, da sta obe strani predani druga drugi," je vse dileme o Rogličevem predčasnem odhoduv pogovoru za GCN razblinil športni direktor Jumbo-Visme Merijn Zeeman.

Merijn Zeeman | Avtor: Profimedia Profimedia

Nizozemci se sicer lahko pohvalijo z najmočnejšo kolesarsko ekipo na svetu, ki trenutno lovi celo zgodovinski dosežek - zmago na vseh treh velikih tritedenskih dirkah v enem letu. Potem ko je Primož že osvojil Giro in Jonas Vingegaard Tour, zdaj oba kapetana skupaj napadat še Vuelto. A ravno zaradi Vingegaarda naj bi si po pisanju Escape Collectiva želel Roglič menjave ekipe. Vsem je namreč jasno, da če se želi še kdaj boriti za zmago na dirki po Franciji, da preprosto mora zapustiti svojo trenutno ekipo, kjer bo po dveh zaporednih zmagah nesporna številka ena na Touru zagotovo Vingegaard.

Toda po besedah Zeemana naj ne bi znotraj ekipe prihajalo do nobenih trenj, kar se tiče vloge kapetanov na velikih tritedenskih dirkah. "Kolesarstva se moramo lotiti kot ekipnega športa. Seveda vključimo tudi osebne ambicije in vedno poizkušamo izdelati načrt, ki bi dosegel ekipne cilje. S takšnim načinom bomo nadaljevali tudi v prihodnjih letih," je debato o nezadovoljnih kapetanih zaključil Zeeman.

GCN je za komentar prosil tudi šefa ekipe Richarda Pluggeja, ki je bil prav tako neposreden glede morebitnega Rogličevega odhoda. V kratkem sms sporočilu je zapisal le: "Primož je vse od leta 2016 dalje naš kralj." Dvomov tako ni več. Primož Roglič vsaj do konca leta 2025 ostaja pri nizozemski ekipi.

Richard Plugge in Primož Roglič | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter

Na vse skupaj se je odzval tudi Rogličev agent Mattia Galli, ki ga je vse skupaj nekoliko presenetilo. "Glede na njegove predstave, si lahko mislim, da je mnogo ekip zainteresiranih za Primoža. Toda Primož ima pogodbo z Jumbo-Vismo vse do konca leta 2025 in je zelo zadovoljen znotraj moštva," je sporočil.

Ugibanja so o Rogličevem prestopu so se pojavila po tem, ko je Lidl kot sponzor vstopil v kolesarsko ekipo Treka in tako močno okrepil ekipni proračun za prihodnje sezone. Lidl-Trek je tako zajela prava nakupovalna mrzlica in so ena najbolj dejavnih ekip v tem prestopnem roku. Dve najbolj odmevni imeni, ki bosta v novi sezoni del ekipe Lidl-Trek, sta tako zagotovo nekdanji zmagovalec Gira Tao Geoghegan Hart, ki bo zapustil ekipo Ineos Grenadiers, ter eden najbolj vročih mladih sprinterjev sveta, Bahrainov Jonathan Milan. Prav tako bodo ekipo okrepili še Andrea Bagioli, Fabio Felline, Ryan Gibbons in Patrick Konrad.

Interes za Rogliča so sicer pri Lidl-Treku potrdili, a izpostavili, da bi glavno težavo pri prestopu povzročala Rogličeva aktualna pogodba z Jumbo-Vismo. "To je vse hipotetično, glede na to, da ima Primož pogodbo z Jumbo-Vismo, toda očitno je, da bi odlično dopolnil našo ekipo. Kolesar z njegovimi dosežki in sposobnostmi bi resnično ustrezal viziji našega moštva. Imamo številne mlade in nadarjene kolesarje, trenutno pa smo v pravem naletu. Več kot očitno je, da bi nekdo, kot je Primož, še dodatno dvignil celotno ekipo, kot to zdaj počne Mads Pedersen," se je glede Rogličeve situacije oglasil generalni menedžer Lidl-Treka Luca Guercilena.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice