Šport > Kolesarstvo
4191 ogledov

Vreme znova nagaja na Vuelti! Sprejeli so spremembo, ki se tiče tudi Primoža

1. etapa Vuelte Profimedia
Zaradi vremena bodo časi druge etape dirke po Španiji nevtralizirani na Montjuicu.

Organizatorji kolesarske dirke po Španiji so zaradi slabe vremenske napovedi v izjavi za medije sporočili, da bodo čase v drugi etapi od Matara do Barcelone (181,8 km) kolesarjem odmerili na vrhu zadnjega kategoriziranega klanca na Montjuic, torej 3,6 km pred ciljem.

Organizatorji so se za to odločili zaradi napovedanega slabega vremena v katalonskem mestu. Tam med 10 in 17. uro velja rumeni alarm za nevihte. Kolesarje v zaključku etape čaka zanimiva, a tudi spolzka trasa po močnem deževju, ki je po dolgem času zajelo Barcelono in okolico.

Primož Roglič 2. etapa Vuelte Šport To danes čaka Rogliča! Zaključek etape kot ustvarjen za Primoža

Natanko 4,5 km pred koncem se bodo povzpeli po strmem klancu na Montjuic oziroma do tamkajšnjega gradu, kjer bodo organizatorji tudi odmerili končne čase etape. Na vrhu bodo za najboljše tri na voljo tudi bonifikacijske sekunde.

Te bodo standardno delili tudi na ciljni črti po prečkanju Montjuica ter spustu in kasnejšem ciljnem sprintu nekoliko navkreber. Razlik med najboljšimi pa v cilju ne bodo upoštevali, so še zapisali v izjavi za medije.

Druga od skupno 21 etap se bo začela ob 13.11, organizatorji pa najboljše v cilju pričakujejo okoli 17.30.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice