Šport > Kolesarstvo
7656 ogledov

Kolesar UAE-ja: "Ali nas želijo pokončati?"

Juan Ayuso Profimedia
Mladi kolesar iz moštva UAE Team Emirates je bil vesel, da je nepoškodovan pripeljal v cilj druge etape na dirki po Španiji.

Kolesarji so bili v drugi etapi dirke po Španiji na trasi od Matara do Barcelone (181,8 km), s katero je najhitreje opravil Danec Andreas Kron (Lotto Dstny), izpostavljeni številnim nevarnostim.

Kaotično preizkušnjo so zaznamovale težke vremenske razmere, kar je botrovalo nevtralizaciji časov devet kilometrov pred ciljem, za povrhu pa so tekmovalcem preglavice povzročale še predrte gume.

Na nekaterih odsekih trase so jih namreč spet pričakali žebljički, čemur smo bili priča že na letošnji dirki po Franciji.

Primož Roglič Vuelta Šport Roglič se je znašel na tleh, favoriti se niso potegovali za zmago

"Bilo je zelo kaotično, vsaj trikrat sem predrl gumo. Veliko sem moral nadoknaditi, tudi zaradi žebljičkov na cesti. Hvala tistemu, ki je odgovoren za to. Ne vem, s kakšnim razlogom to počnejo. Ali nas želijo pokončati?" se je po dirki jezil 20-letni Juan Ayuso, moštveni kolega Tadeja Pogačarja. Kljub vsem težavam je do ciljne črtne dospel brez padca in jo v tem pogledu odnesel bolje od Primoža Rogliča ali Gerainta Thomasa.

Kot je povedal Ayuso, je bila nevtralizacija časa posledica pritiska, ki so ga kolesarji vršili na organizatorje. "Zaradi vode je bilo zelo nevarno, zato sem bil nadvse previden. Vesel sem, da sem do cilja prišel v enem kosu. Za razliko od kronometra, ki je bil organizacijska katastrofa, so tokrat sprejeli pravilno odločitev. Nesmiselno bi bilo tvegati glavo na tako spolzem cestišču," je prepričan Španec.

Primož Roglič Dirka po Španiji Šport Po kaotičnem začetku danes že prva gorska preizkušnja

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.