Šport > Kolesarstvo
18207 ogledov

Besni Remco udaril po mikrofonu novinarja: To je sranje

Remco Evenepoel Profimedia
Kolesarji na Vuelti nezadovoljni tudi pred drugo etapo.

Poteza organizatorjev Vuelte, da izpeljejo moštveni kronometer v mraku, najboljše ekipe pa so nastopile pravzaprav v temi, še naprej razburja privržence kolesarstva. Nezadovoljni so bili tudi kolesarji, po zdaj že utečeni navadi pa je bil povsem brez dlake na jeziku besni Remco Evenepoel. 

"To je sranje, nič se ni videlo," je takoj po prihodu v cilj dejal sicer svetovni prvak v posamični vožnji na čas. V posnetku, ki se je pojavil na socialnih omrežjih, je še besno zamahnil proti mikrofonu, ki ga je novinar potisnil pred Evenepoela, da bi ujel njegove besede. 

Belgijec je s potezo znova razdelil ljubitelje kolesarstva. Del njih pozdravlja dejstvo, da zvezdnik ne skriva svojih čustev ter pove, kaj misli, drugi menijo, da se je podobnih potez ob razočaranjih, ki jih belgijski kolesar občasno doživi na dirkah, nabralo že preveč.

Evenepoel jo je sicer zelo dobro odnesel v moštveni vožnji na čas, nabral si je le šest sekund zaostanka, njegova velika tekmeca Primož Roglič in Jonas Vingegaard na primer že 32.

Evenepoel je svoje nezadovoljstvo sicer pokazal tudi pred drugo etapo. V tej so se organizatorji zaradi napovedanega slabega vremena v Barceloni odločili za nevtralizacijo časa devet kilometrov pred ciljem, a vseeno ohranili bonus sekunde na ciljni črti. S to potezo se je pričakovalo, da bodo najboljši kljub predvidoma težkim razmeram dirkali do zadnjih metrov. Na koncu se to ni zgodilo.

"Mislim, da bi lahko po včerajšnjem dnevu organizatorji pokazali vsaj nekaj spoštovanja do kolesarjev. Še en dan v raju," je to potezo komentiral Evenepoel.

"Izgleda, da jim je popolnoma vseeno za našo varnost," je sicer pred etapo izjavil tudi Vingegaard. Ta je imel kasneje znova težave s predrto gumo, njegov sokapetan Primož Roglič pa se je na mokri cesti znašel na tleh v enem od krožiščev v predmestju Barcelone.

 dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice