Šport > Kolesarstvo
31672 ogledov

Škandal na Touru, kolesarjem na cestišče nastavili ...

dirka po franciji Profimedia
Neznani storilec je z nespametnim početjem ogrožal varnost kolesarjev v zaključku druge etape dirke po Franciji.

Zaključek slabih 209 kilometrov dolge druge etape Toura na trasi od Vitoria-Gasteiza do San Sebastiana, na kateri je Victor Lafay z odlično predstavo povsem iztiril Wouta van Aerta, je minil v znamenju velikega števila predrtih pnevmatik. 

Kar nekaj kolesarjev, po poročanju Cylclingnewsa naj bi šlo za 15 do 20 posameznikov, je v zadnjih kilometrih potrebovalo menjavo kolesa zaradi risalnih žebljičkov, ki jih je neznani storilec (ali skupina storilcev) raztresel po cestišču.

Organizator dirke je za omenjeni medij potrdil, da je z incidentom senznanjen, vendar za zdaj o tem še nima konkretnejših informacij.

Med najbolj prizadetimi je bilo moštvo Cofidis, katerega član je zmagovalec etape Lafay.

"Nastavili so nam risalne žebljičke. Od naših kolesarjev se je poleg Lafayja predrti gumi izognil samo še en član. Mislim, da je bilo to čez mejo, risalni žebljički tu res nimajo kaj iskati," je bil nezadovoljen športni direktor ekipe Bingen Fernandez.

"Prosim, ne počnite tega," pa je na nepridiprave apeliral Belgijec Jonas Rickaert.

 | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter

Tudi drugi športni direktorji so potrdili, da so imeli v zaključku etape polne roke dela s servisiranjem.

Uradni napovedovalec dirke je v radijskem prenosu poročal o velikem številu predrtih pnevmatik približno 20 kilometrov pred ciljno črto.

Pogačar Skočili v zrak Šport Pogačar z norčevanjem iz Van Aerta padel v nemilost Belgijcev

Med žrtvami se je znašel tudi francoski kolesar Lilian Calmejane, ki je na Twitterju pokazal posledice na prednji gumi njegovega kolesa in jezno pripisal: "Hvala za takšno neumnost. Mislim, da nisem bil edini, ki je predrl gumo. Zavedajte se, da lahko zaradi takšnih bedarij pride do hudega padca in resnih poškodb. Debili!"

 | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter

Tudi Britanec Tom Pidcock je potrdil, da je imel zaradi predrte gume slabši nadzor nad kolesom, a je nadaljeval z vožnjo in celo napadel slabe tri kilometre pred ciljem. "Predrl sem gumo, kar sem občutil med spustom z Jaizkibela, vendar sem moral nadaljevati. Na ovinkih sem čutil drsenje," je povedal član Ineos Grenadiers.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 2
  • smoljo 23:32 03.julij 2023.

    Danes isto v San Sebastjanu

  • Toma 16:34 03.julij 2023.

    Ta na zadnji sliki je pa vorenk položil ovinek!