Šport > Kolesarstvo
61314 ogledov

Pogačar z norčevanjem iz Van Aerta padel v nemilost Belgijcev

Pogačar Print Screen
Belgijci so jezni na Tadeja Pogačarja, ker se je po koncu druge etape dirke po Franciji norčeval iz njihovega aduta Wouta van Aerta.

Po svetovnem spletu močno odmeva poteza slovenskega kolesarskega asa Tadeja Pogačarja, ki se je po nedeljski preizkušnji na francoski pentlji norčeval iz Wouta van Aerta. Tega je v boju za etapno zmago presenetljivo ugnal Victor Lafay (Cofidis), kar je botrovalo jezni reakciji belgijskega člana Jumbo-Visme.

Tadej Pogačar in Jonas Vingegaard Tour de France Šport Druga etapa: izjemen dan za Pogačarja, toliko sekund je ukradel Vingegaardu

Van Aert, ki je etapo končal na drugem mestu, je po prečkanju ciljne črte besno udaril po krmilu in na tla odvrgel bidon. Po vrnitvi k moštvenemu avtobusu se je znesel še nad svojim kolesom in kmalu zatem odvihral s prizorišča ter prezrl množico novinarjev, ki so zaman čakali na njegovo izjavo. Za nameček je še jezno zaloputnil vrata avtomobila.

 | Avtor: Print Screen Print Screen

Vse skupaj je zelo zabavalo na koncu tretjeuvrščenega Pogačarja, ki je čustven izpad belgijskega tekmeca videl iz neposredne bližine.

Slovenec je med pogovorom z moštvenim kolegom Adamom Yatesom v zakulisju oponašal otročje reakcije Van Aerta in pri tem pripomnil: "Kot otrok."

Seveda ni treba posebej poudarjati, da je norčavost kolesarja UAE Emirates naletela na precej burne odzive v belgijskem medijskem prostoru.

Slovenec je namreč postal predmet številnih kritičnih zapisov na družbenih omrežjih, vanj pa se je obregnil tudi novinar Jonas Creteur, ki je Pogačarju v luči razpleta lanske dirke po Flandriji, kjer se je v ciljnem sprintu znašel v veliki gneči in na koncu ostal brez možnosti za zmago, očital dvojna merila.

"Otročje je govoriti, da se nekdo obnaša kot otrok, če pa je bila reakcija povsem razumljiva zaradi razočaranja ob porazu. Kot tista Pogačarjeva na Rvv 2022," je Slovenca zbodel novinar belgijskega Knacka. 

Pogačar. | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reakcija Tadeja Pogačarja po koncu lanske dirke po Flandriji. Reševalni pas/Twitter

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 21
  • Avatar Garancija
    Garancija 08:52 04.julij 2023.

    Anja si že vzela tablete ?

  • Avatar Garancija
    Garancija 08:51 04.julij 2023.

    Ne prenesejo šale na tuj račun,na naš pa

  • Alpin 18:23 03.julij 2023.

    Zoprna si ti! Ali pa bolana?