Šport > Kolesarstvo
1897 ogledov

V cilju grda nesreča Remca, okrvavljeni Belgijec znova besnel

Remco Evenepoel Profimedia
Evenepoelu prva gorska etapa in skupno vodstvo ter tudi grda ureznina nad arkado.

Belgijski as Remco Evenepoel (Soudal-Quick Step) je zmagovalec tretje etape kolesarske dirke po Španiji. Na trasi od Surie do Arinsala v Andori (158,5 km) je 23-letnik ugnal Danca Jonasa Vingegaarda in Španca Juana Ayusa. Slovenski zvezdnik Primož Roglič je etapo končal na četrtem mestu.

Evenepoel je z 48. zmago v karieri in tretjo etapno zmago na Vuelti prevzel tudi vodstvo v skupnem seštevku, nekaj metrov po prečkanju ciljne črte pa se je zaletel v predstavnico enega izmed moštev, padel in si poškodoval arkado.

Mladi Belgijec tako kljub zmagi ni bil ravno zadovoljen po koncu etape, saj v veliki gneči ob visoki hitrosti ni natanko vedel, kam mora peljati, na koncu pa je zapeljal med službeno osebje ter tam zbil eno nesrečnico. Zdravniško osebje mu je nato oskrbelo okrvavljeno arkado, sam pa je poudaril, da kljub grozljivem prizoru ni z njim nič hujšega.

"Znova je bil varnostni koridor vsega 50 m po ciljni črti. Vse skupaj mi gre tretji dan zapovrstjo že pošteno na živce," je še tretji dan zapored po etapi besnel 23-letni Belgijec, ki je prejel nekaj šivov nad desnim očesom.

Čeprav je zaradi količine krvi sprva vse skupaj izgledalo grozljivo, pa padec najverjetneje ne bo pustil hujših posledic. V torek bo sicer na sporedu četrta etapa, ki bo potekala od Andorra la Velle do Tarragone (184,6 km). V zadnjem delu bi lahko na svoj račun prišli sprinterji, v kolikor bodo 30 km pred koncem prestali vzpon tretje kategorije, prelaz Lilla (5,2 km/4,9 %).

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 2
  • Avatar Zoran
    StarMačk 21:56 28.avgust 2023.

    No, tu bi lahko nadaljevali z naslovom prvega prispevka in sicer: Remco zadal prvi udarec še sam sebi!

Sorodne novice