Šport > Kolesarstvo
6536 ogledov

Izjemna priložnost za Rogliča, Remco na preizkušnji

Primož Roglič Vuelta Profimedia Primož Roglič.
Na kolesarski dirki po Španiji bo danes na sporedu šesta etapa, ki prinaša drugi gorski zaključek.

 Na trasi od La Vall d'Uixoja do Pica del Buitre oziroma observatorija Javalambre (183,1 km) bo med glavnimi favoriti tudi slovenski as Primož Roglič, ki ima za vodilnim Belgijcem Remcom Evenepoelom 43 sekund zaostanka.

Roglič (Jumbo-Visma) po padcu v spolzki drugi etapi zadnje dni še čuti bolečine, s četrtim mestom v tretji etapi z zaključnim vzponom do Arinsala pa je dokazal, da je forma kljub bolečinam zadovoljiva.

Danes bo skušal vsaj obdržati razliko do lanskega zmagovalca Evenepoela. Zelo močna nizozemska ekipa, v kateri so še Danec Jonas Vingegaard ter pomočniki Američan Sepp Kuss, Nizozemec Wilco Kelderman in še en Slovenec Jan Tratnik, bi lahko taktično izkoristila nekoliko slabšo kakovost Evenepoelove zasedbe Soudal-Quick Step.

Je pa mladi Belgijec, zmagovalec tretje etape in branilec lanske zmage v ponedeljek pokazal, da ga bo težko streti v etapah z gorskimi zaključki. Naslednji od teh bo vzpon do observatorija Javalambre (10,9 km/8 %), kjer se je etapa nazadnje končala pred štirimi leti. Takrat sta Roglič in njegov rojak Tadej Pogačar zasedla šesto oziroma sedmo mesto.

Karavana bo na pot krenila ob 12.34, najboljši pa bodo ciljno črto prečkali okoli 17.30.

Tokrat bo Kisovčan etapo začel s sedmega mesta v skupnem seštevku, potem ko si je po petih etapah nabral 43 sekund zaostanka za Evenepoelom. Ob Rogliču in Tratniku bosta nastopila še dva Slovenca, Domen Novak (UAE Team Emirates) in Matevž Govekar (Bahrain Victorious).

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice