Šport > Kolesarstvo
18235 ogledov

Policisti preprečili sabotažo Vuelte, noro, kaj so našli v grmovju

Twitter
Španski policisti so zasegli več sto litrov motornega olja in aretirali štiri aktiviste.

Španske oblasti so uspešno preprečile sabotažo tretje etape dirke po Španiji, potem ko so v bližini trase odkrili dva velika soda motornega olja, poroča Cyclingnews.com.

Možje v modrem so s tem prekrižali načrte prokatalonskim aktivistom, neuradno gre za člane separatistične organizacije CRD, ki so nameravali z oljem 'poplaviti' odsek 158,5-kilometrske zahtevne gorske etape z zaključnim vzponom na Arinsal.

Policisti so v zvezi z incidentom aretirali štiri ljudi in opravili več hišnih preiskav. Osumljenci so nameravali motorno olje razliti s pomočjo improviziranega sprožilca in cevi, ki so bile pritrjene na oba soda, skrita v grmovju v neposredni bližini enega izmed mostov, pod katerim je peljala trasa tretje etape.

Aktivisti so za zapahi preživeli dve noči, preden so jih po plačilu varščine izpustili na prostost. Pristojni organ je plačilo varščine odobril pod pogojem, da se dogajanju na Vuelti ne bodo približali na manj kot 500 metrov.

Podporniki separatističnega gibanja so izpustitev pospremili s solidarnostnim protestom pred policijsko postajo.

 | Avtor: Twitter Twitter

Protestnikom grozi več obtožb. Osumljeni so kaznivega dejanja v zvezi z varnostjo v cestnem prometu, onesnaževanja okolja, ogrožanja varnosti tekmovalcev in civilistov, kršitve javnega reda in miru ter pripadnosti hudodelski združbi.

Prejšnji teden so lokalne separatistične skupine pozvale svoje somišljenike k protestom zoper Vuelto, ki se je v Kataloniji mudila štiri dni.

Po podatkih anket neodvisnost od Španije podpira slabih 40 odstotkov Kataloncev.

Komentarjev 4
  • 216c26c54b211c9cd98531b9779a844f845aa0eb 06:47 31.avgust 2023.

    Načrtovanja množičnega poboja bi jih morali obtožit.

  • Avatar Mehičanka76
    Mehičanka76 16:01 30.avgust 2023.

    Svet gre res v narobno smer!!!

  • Avatar Zala
    Zala 14:43 30.avgust 2023.

    Pravica do protestov ja, ampak ne da so ogrožena živjenja ljudi. To niso protestniki, to so navadni teroristi.