Šport > Kolesarstvo
2669 ogledov

Direktor Vuelte po hudem incidentu: "Iskreno se opravičujemo"

Print Screen
Branilec naslova Remco Evenepoel jo je grdo skupil po koncu tretje etape dirke po Španiji, v kateri je ugnal vso konkurenco.

Direktor kolesarske dirke po Španiji Javier Guillén se je opravičil za nesrečo Remca Evenepoela (Soudal Quick-Step) kmalu po prečkanju ciljne črte tretje etapie Vuelte na vrhu Arinsala.

Remco Evenepoel Video Šport V cilju grda nesreča Remca, okrvavljeni Belgijec znova besnel Remco Evenepoel Vuelta Šport Remco zadal prvi udarec, eden glavnih favoritov že v hudih težavah

Evenepoel je v ponedeljkovi etapi, ki bi jo kaj kmalu lahko zaznamoval velik incident, če ne bi policisti pravočasno preprečili sabotažbe prokatalonskih aktivistov, v zaključnem sprintu ugnal Jonasa Vingegaarda (Jumbo-Visma), Juana Ayusa (UAE Team Emirates) in Primoža Rogliča (Jumbo-Visma) ter spotoma prevzel vodstvo v skupni razvrstitvi.

Dobro razpoloženje mu je že trenutek zatem skazila nesreča, potem ko je v ciljnem prostoru trčil v predstavnico sedme sile in v padcu prebil arkado.

Več aretiranih Šport Policisti preprečili sabotažo Vuelte, noro, kaj so našli v grmovju

"Obžalujemo, kar se je zgodilo v cilju tretje etape in se za to iskreno opravičujemo. Dogodek bomo skrbno preučili," je v pogovoru za Marco obljubil direktor dirke. "Vse je potekalo po planu. V cilju se nam je pripetila manjša nezgoda, v kateri jo je skupil Evenepoel. Morda bi to lahko preprečili. Organizacijskih težav ne gre spregledati."

Nosilec rdeče majice Evenepoel je opravičilo sprejel.

"Še enkrat sem si ogledal posnetke in vidi se, da je bilo po ciljni črti premalo prostora. Organizatorji so se opravičili, spoznali so, da so storili napako. Se pač zgodi. Danes je nov dan, veselim se nadaljevanja dirke. V življenju so še hujše stvari, kot je luknja v glavi. Glede na vse sem imel kar srečo," je pred peto etapo dejal Belgijec.

 | Avtor: Epa Epa

Komentarjev 2
  • Avatar Zoran
    StarMačk 14:01 30.avgust 2023.

    Če že kdo, potem bi se opravičiti moral Remco, ker hitrosti ni prilagodil razmeram na cesti, ha, ha, ha... Če pa smo bolj resni je pa lahko rečemo, da ga je doletela božja kazen zaradi ihte, ki je iz njega ...prikaži več bruhala že takoj ko je prečkal ciljno črto.