Šport > Kolesarstvo
837 ogledov

Današnja etapa velik preizkus za Rogliča in tekmece

Roglič Epa
Kolesarji na dirki po Španiji se bodo v osmi etapi spoprijeli s kar petimi kategoriziranimi klanci.

Na kolesarski dirki po Španiji bo danes na sporedu osma etapa od Denie do Costa Blanca Interiora (165 km). Gre za zelo razgibano etapo, ki bo predvsem ob koncu trase z "zidom" Xorret de Cati preizkusila pripravljenost kandidatov za končno zmago, med katerimi je tudi slovenski as Primož Roglič (Jumbo-Visma).

V skupnem seštevku sicer vodi mladi Francoz Lenny Martinez (Groupama-FDJ), ki ima osem sekund naskoka pred Američanom Seppom Kussom (Jumbo-Visma) in 51 pred Špancem Marcom Solerjem (UAE Team Emirates).

Geoffrey Soupe Vuelta Šport Presenetljiv zmagovalec, ob koncu dva množična padca, Govekar 10.

Čeprav se je vrstni red po četrtkovi etapi na observatorij Javalambre povsem premešal, še naprej glavni favoriti ostajajo lanski zmagovalec Belgijec Remco Evenepoel (Soudal-Quick Step), trikratni zmagovalec Vuelte Roglič, danski zvezdnik Jonas Vingegaard (oba Jumbo-Visma) ter še nekateri drugi na čelu s Špancema Enricom Masom (Movistar) in Juanom Ayusom (UAE Team Emirates).

Evenepoel na devetem mestu za Martinezom zaostaja 2:47 minute, Vingegaard in Mas za Belgijcem zaostajata tri sekunde, Roglič 11, Ayuso pa 19.

Remco Evenepoel Še naprej optimist Šport Roglič in Jonas prizadejala hud udarec Remcu, ta odgovarja: "Če je bil to ..."

Danes kandidate za skupno zmago čaka kar pet kategoriziranih vzponov, na četrtem od teh do prelaza Carrasqueta pa bodo na voljo tudi bonifikacijske sekunde. Najtežji pa bo zadnji klanec, vrh katerega prihaja vsega 3,3 km pred ciljem.

Gre za pravi "zid" do vrha Xorret de Catija (3,9 km/11,4 %). Tovrstni klanci so klasična popestritev etap na dirki po Španiji, tokratni v predelu Valencie je najtežji sredi vzpona, kjer se cesta večkrat navkreber postavi tudi z nad 20 odstotki.

Karavana se bo na pot podala ob 13.10, ciljno črto pa prečkala predvidoma okoli 17.30.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.