Šport > Kolesarstvo
1094 ogledov

Roglič zadal Remcu boleč udarec, kaj pa ga čaka danes?

Primož Roglič Profimedia
Dan po epskem spopadu hribolazcev na šesti etapi letošnje Vuelte tokrat prva povsem ravninska etapa in nova priložnost za sprinterje. Se lahko izkaže mladi Matevž Govekar?

Na kolesarski dirki po Španiji bo danes na sporedu sedma etapa od Utiela do Olive (200,8 km). Po vsej verjetnosti bo zaradi ravninske trase namenjena sprinterjem, medtem ko bodo favoriti po zahtevni šesti etapi varčevali moči za zahtevni etapi konec tedna, ki bi znova lahko premešali skupni seštevek.

Trasa 7. etape | Avtor: Cyclingstage Cyclingstage
Z nasmeškom na obrazu bosta v današnji etapi kolesarili predvsem ekipi Groupama-FDJ in Jumbo-Visma. Prvi bodo namreč po zaslugi 20-letnega Francoza Lennyja Martineza branili rdečo majico vodilnega, ki jo je mladenič oblekel po drugem mestu v etapi z gorskim ciljem do observatorija Javalambre.

Nizozemska zasedba, ki lovi sploh prvi, zgodovinski ekipni trojček zmag na Giru, Touru in Vuelti v eni sezoni, pa je v četrtkovi etapi slavila etapno zmago z Američanom Seppom Kussom ter se z njim prebila na drugo mesto skupnega seštevka. Za nameček sta slovenski as Primož Roglič in danski zvezdnik Jonas Vingegaard strla branilca naslova Belgijca Remca Evenepoela (Soudal-Quick Step) in mu vzela 32 sekund.

V skupnem seštevku se je vrstni red povsem premešal, kljub spremembam pa še naprej glavni favoriti ostajajo Evenepoel, Roglič, Vingegaard in še nekateri drugi na čelu s Špancema Enricom Masom (Movistar) in Juanom Ayusom (UAE Team Emirates). Evenepoel na devetem mestu za Martinezom zaostaja 2:47 minute, Mas je tri sekunde za Belgijcem, Vingegaard pet, Roglič 11, Ayuso pa 19.

Matevž Govekar | Avtor: Profimedia Profimedia

V današnji etapi bi utegnil od ostalih Slovencev visoko poseči Matevž Govekar (Bahrain Victorious), medtem ko bosta Jan Tratnik pri Jumbo-Vismi in Domen Novak pri UAE Team Emirates v službah svojih kapetanov.

Sedma etapa dirke po Španiji bi se sicer po vseh pričakovanjih morala končati s sprintom glavnine. Prvi del druge najdaljše etape letošnje španske pentlje je še nekoliko razgiban, medtem ko je druga polovica povsem ravninska. Kolesarji se bodo sicer na etapi od Utiela do Olive povzpeli za kar 1800 višinskih metrov, a bo slednje zgoščeno v prvo polovico dirke, saj je trasa od prihoda v Valencio dalje povsem ravna.

Trasa 7. etape | Avtor: Cyclingstage Cyclingstage

Sprinterske ekipe bodo nato na položni obalni cesti imele ves čas tega sveta, da poskrbijo, da bodo ubežniki pravočasno ujeti ter da o zmagovalcu odloči sprint glavnine. Seveda za prvega favorita etape tako velja Kaden Groves, ki je dobil oba dosedanja sprinta letošnje Vuelte. Kot največje Grovesove konkurente se omenja kolesarje, kot so Sebastian Molano, Marijn van den Berg, Alberto Dainese, Dries Van Gestel, Milan Menten in Edward Theuns, svojo priložnost pa bo poizkusil izkoristiti tudi mladi Govekar.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice