Šport > Kolesarstvo
652 ogledov

Roglič o prevladi Jumbo-Visme: "Bolje skorajda ne gre"

Primož Roglič Profimedia
Primož Roglič je bil zelo zadovoljen z razpletom šeste etape dirke po Španiji, v kateri sta z Jonasom Vingegaardom pridobila 32 sekund v primerjavi z branilcem naslova Remcom Evenepoelom.

"Vse dobro, bilo je noro," je v prvem odzivu za Eurosport in GCN dejal Roglič v cilju ob observatoriju Javalambre. "To je pravi gorski začetek. Zagotovo sem imel danes nekoliko boljše noge. To je bil dober dan, a daleč je še do cilja. Uživali smo," je dodal.

"Ne moremo se pritoževati. Dobro nam je šlo, dobili smo etapo, pridobili nekaj časa. Bolje skorajda ne gre," je še odvrnil Roglič, dopolnil pa ga je Vingegaard. "Dobro smo se odrezali v etapi. Pritisnili smo na ekipo Soudal-Quick Stepa in izšlo se je popolno."

"Zame je bilo kar dobro, počutim se malce bolje kot pretekle dni, saj sem na začetku nekoliko trpel. Na srečo sem našel prave noge. Sepp je sijajen fant in res si zasluži. Škoda, da ni oblekel rdeče majice, zaslužil bi si jo, a tudi etapna zmaga je sijajen dosežek," je še dodal 26-letni Danec.

"Neverjetno zahtevna etapa. Želeli pobegniti in malce preizkusiti ekipo Soudal-Quick Stepa. Vedeli smo, da bo težko nadzorovati dogajanje v etapi. Moji kolegi v begu so opravili sijajno delo in moram se jim zahvaliti. Počutil sem se odlično in razmišljal le o pravem trenutku za napad. Ves vzpon sem užival v tem okolju, Vuelta je zame posebna dirka," pa je dejal Kuss, ki sicer živi v Andori in ki mu je danes do etapne zmage pomagal tudi Jan Tratnik.

Zmagovalec šeste etape je postal Sepp Kuss. Slabe pol minute za njim je ciljno črto prepeljal drugouvrščeni Lenny Martinez, ki je s tem prevzel rdečo majico vodilnega v skupni razvrstitvi. Več o poteku etape TUKAJ.

Roglič Vingegaard Dirka po Španiji Šport Roglič in Vingegaard strla Remca, rdeča majica menja lastnika

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.