Šport > Kolesarstvo
5220 ogledov

Razposajeni Roglič slavil, ob tem pa jo je 'skupil' tekmec

Primož Roglič Profimedia
Primož Roglič je bil po etapni zmagi razumljivo prešerne volje.

Primož Roglič je v osmi etapi tokratne dirke po Španiji prišel že do svojega 11. etapnega uspeha na dosedanjih Vueltah. V zadnjih metrih je tokrat v ciljnem sprintu premagal Remca Evenepoela, tretje mesto pa je z istim časom osvojil Juan Ayuso.

Enric Mas, Jonas Vingegaard, Marc Soler, Sepp Kuss in Joao Almeida so zaostali za dve sekundi, ob desetih bonusa, ki jih je za prvo mesto dobil Roglič, pa je razlika pravzaprav znašala 12 sekund. Slovenski kolesar se je tako povzpel na sedmo mesto v skupni razvrstitvi, med drugim je prehitel tudi moštvenega sokapetana pri Jumbo-Vismi. Vingegaard je zdaj osmi, za Primožem zaostaja štiri sekunde.

Zasavec je bil po etapni zmagi razumljivo odlično razpoložen, 'žrtev' njegove razposajenosti pa je bil izjemni kronometrist moštva Ineos Grenadiers Filippo Ganna, ki je v peti etapi sodeloval v sprintu glavnine in osvojil drugo mesto. Tokrat je Italijan šele prišel v cilj, ko so organizatorji slovenskemu asu že podelili šampanjec. Slednji je to izkoristil in 'stuširal' člana britanske ekipe.

Pri Ineosu sicer ne morejo biti zadovoljni z dosedanjim razpletom dirke, saj je njihov prvi adut za skupno zmago Geraint Thomas že precej zaostal, v zadnjih dveh dneh se je ubadal s poškodovanim kolenom, naporna sobotna etapa pa je bila tako zanj še nekoliko zahtevnejša. Zaradi padca je že v prvi etapi odstopil Laurens De Plus, v sedmi pa jo je grdo skupil še Thymen Arensman.

 dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice