Šport > Kolesarstvo
3577 ogledov

Nezavestnega odpeljali z rešilcem

Twitter
Nizozemec Thymen Arensman (Ineos Grenadiers) je spregovoril o grozljivem padcu v zaključku sedme etape dirke po Španiji.

Zaključek petkove sedme etape na dirki po Španiji sta zaznamovala dva skupinska padca. Največji osmoljenec kaotičnega dogajanja v zadnjih deseteih kilometrih preizkušnje je bil nizozemski kolesar Thymen Arensman (Ineos Grenadiers), ki je po padcu izgubil zavest, s prizorišča nesreče pa so ga odpeljali z rešilcem.

 | Avtor: Twitter Twitter

Po več urah se je ovedel v bolnišnici, kjer se je presenetljivo izkazalo, da v nesreči ni utrpel nobene zlomljene kosti ali možganskih poškodb, pred katerimi ga je uspešno obvarovala njegova čelada.

"Imel sem veliko sreče! Nič ni zlomljenega, vsaj tako mislim. Samo nisem več tako lep kot prej," je svojim sledilcem sporočil po novem škrbasti kolesar Ineos-Grenadiersa, ki je ostal brez dela zoba, nekaj časa pa bo moral nositi tudi opornico za vrat.

 | Avtor: Instagram Instagram

"Bilo je kar grozljivo, dva ali tri ure sem bil v nezavesti. Glava me še precej boli, a splošno gledano sem imel res srečo. Lahko bi bilo precej huje. Če ne bi imel čelade, nisem prepričan, če bi bil danes še tukaj. Izgubil sem zob in boli me vrat, zato nosim opornico. Ob očesu imam šive," je povedal kolesar.

"Ne spomnim se, kaj se je zgodilo. Samo zbudil sem se v bolnišnici."

Thymen Arensman

Arensman jo je skupil v drugem skupinskem padcu približno pete kilometrov pred ciljem, ko je Robbe Ghys (Alpecin-Deceuninck) v gneči kolesarjev zadel kolo moštvenega kolega Kadena Grovesa, kar je povzročilo učinek domin.

"Ničesar nisem mogel storiti, izgubil sem nadzor nad kolesom," je povedal Ghys in poslal sporočilo podpore (ne)srečnemu Arensmanu. "Upam, da je z njim vse v redu."

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • 216c26c54b211c9cd98531b9779a844f845aa0eb 13:22 02.september 2023.

    "{City}: Neprodane zapuščene hiše se prodajajo za skoraj nič" Kakšen kurac je to??? Pol pa kliknes (itak veš, da je nateg) pa nikjer nobenih neprodanih zapuščenih hiš, ki bi se prodajale za skoraj nič. Plačam gajbo pira tistemu, ki pove ...prikaži več način, kako lahko na mobilcu blokiram te smeti.