Šport > Kolesarstvo
4444 ogledov

Da Roglič ne proslavlja zmag? Takšnega ga še nismo videli!

Primož Roglič Epa
Primož Roglič je primerno proslavil svojo še enajsto etapno zmago na španski pentlji.

Trikratni zmagovalec dirke po Španiji Primož Roglič je z odličnima predstavama na zadnjih dveh gorskih etapah letošnje španske pentlje dal jasno vedeti, da se želi na večni listi zmagovalcev izenačiti z rekorderjem Roberto Herasom s štirimi zmagami.

Slovenec je ob svojemu moštvenemu kolegu Jonasu Vingegaardu in lanskemu zmagovalcu Remcu Evenepoelu že pred dirko veljal za enega glavnih favoritov, a glede na to, da vse od svoje zmage na Giru ni nastopil na dirki najvišjega ranga, so vseeno bili prisotni dvomi glede Slovenčeve forme.

Primož Roglič Kako naduto Šport Remcovi aroganci ni videti konca! Po etapi omadeževal Rogličevo zmago

A če zaradi nemogočih razmer Jumbo-Visma ni najbolje opravila z otvoritvenim ekipnim kronometrom, nato pa je bil Roglič precej zaprt in neaktiven v zaključku tretje etape dirke, ko so se kolesarji prvič pomerili v etapi s ciljem na vzponu, zdaj dvomov ni več.

Roglič je v odlični formi! Najprej je v šesti etapi skupaj z moštvenim kolegom Vingegaardom med vzponom na Javalambre uspel streti Remca, smetana na torti pa je bila sobotna zmaga, ko sicer vzpon na Xorret de Cati med najboljšimi ni napravil razlik, a je nato Roglič suvereno slavil v zaključnem sprintu najmočnejše osmerice.

Slovenski šampion je tako prišel še do svoje enajste zmage na Vuelti v karieri, da pa je bilo vzdušje v ekipi še toliko bolj prešerno, pa je poskrbel Rogličev zvesti pomočnik in prijatelj Sepp Kuss, ki je po koncu etape oblekel rdečo majico vodilnega.

Primož Roglič Vuelta Šport Razposajeni Roglič slavil, ob tem pa jo je 'skupil' tekmec

Rogliču je v cilju vidno odleglo, da je uspel poplačati ves njihov trud, zmago pa je tudi primerno proslavil. Po navadi vedno umirjeni slovenski šampion si je tokrat namreč v cilju dal duška, vse skupaj pa je navdušilo celo organizatorje dirke, ki so njegovo slavje delili po socialnih omrežjih, zraven pa pripisali: "Kdo pravi, da Roglič ne proslavlja svojih zmag?"

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice