Šport > Kolesarstvo
23130 ogledov

Noro, kaj si od ostalih ekip želi Remco! Tako namerava streti Jumbo-Vismo

Remco Evenepoel Profimedia
Remco Evenepoel med svojimi konkurenti išče zaveznike v boju z Jumbo-Vismino trojico.

Branilec lanske zmage z Vuelte Remco Evenepoel (Soudal-QuickStep) je pozval svoje največje kolesarske rivale, da združijo moči v boju z Jumbo-Vismo, ki se je po prvem tednu dirkanja po španski pentlji izkazala za daleč najmočnejšo ekipo na dirki.

Jumbo-Visma je namreč zaznamovala prvi teden dirkanja, potem ko ima v boju za skupno zmago kar tri svoje kolesarje. Poleg presenetljivega nosilca rdeče majice Seppa Kussa sta v skupnem seštevku tik za Remcom na papirju njegova največja rivala, Jonas Vingegaard in naš Primož Roglič.

Medtem ko ima Jumbo-Visma v zaključku najtežjih etap vedno v ospredju kar tri svoje kolesarje, se morajo kapetani preostalih ekip večinoma znajti kar sami, izjema je zaenkrat le ekipa UAE Team Emirates z Marcom Solerjem, Joaom Almeido in Juanom Ayusom. Remco je zato mnenja, da bi morali preostali kolesarji združiti moči v boju z najmočnejšo ekipo dirke.

Remco Evenepoel | Avtor: Profimedia Profimedia

"Razmišljam o Enricu Masu, Ayusu, Almeidi in podobnih fantih. Mislim, da bi lahko postali zelo pomembni zame v prihajajočih tednih. Vedno je namreč lažje, če s kom sodeluješ, kot da se moraš sam spopasti z vsemi težavami. Jumbo ima v igri kar tri kolesarje, tako da moramo najti način, kako se jim zoperstaviti, kar pa ne bo lahko, saj so vsi trije izjemno močni," je na prvi prosti dan za medije spregovoril branilec lanske zmage.

Evenepoel se mora namreč vsakič v zaključku najtežjih etap znajti sam, saj njegova najmočnejša gorska pomočnika  James Knox in Mattia Cattaneo nimata pravih možnosti proti enemu najboljših gorskih pomočnikov na svetu, Seppu Kuss, dvakratnemu zmagovalcu Toura Jonasu Vingegaardu ter kar trikratnemu zmagovalcu dirke po Španiji Primožu Rogliču. Še celo Jumbo-Vismini Attila Valter, Wilco Kelderman in naš Jan Tratnik so se zaenkrat v gorah dosti bolj izkazali, kot pa Remcovi pomočniki.

"Seveda ni lahko kolesariti proti takšnim hribolazcem, odličnim kolesarjem za velike tritedenske dirke. Imam zelo težko nalogo, da vedno najdem različne načrte, kako jih premagati, še posebej, če tako dobro sodelujejo, kot to počnejo zaenkrat. Toda vse to smo vedeli že pred začetkom dirke, zato se moramo s tem sprijazniti in poizkusiti čim bolj obvladati situacijo," je z razmišljanjem nadaljeval Remco.

"Moramo iti iz dneva v dan in videti, kako bodo stale stvari po torkovem kronometru ter še posebej po 13. in 14. etapi. Mislim, da ne lažem, če pravim, da bi bilo dobro za vse ostale, če bi sodelovali," je željo po združitvi moči s kolesarji drugih ekip še enkrat izrazil Remco.

Remco Evenepoel | Avtor: Profimedia Profimedia

A čeprav je Evenepoel večkrat poudaril, da ima Jumbo-Visma v igri tri zelo močne kolesarje, sam zaenkrat nosilca rdeče majice Seppa Kussa še vedno ne vidi kot pravega kandidata za skupno zmago, pa čeprav po prvih devetih etapah za Američanom zaostaja za 2 minuti in 22 sekund.

"Sepp velja za enega najboljših hribolazcev na svetu. Toda že smo lahko videli, da je na zadnjih dveh gorskih etapah zašel v težave. Sam ga tako dojemam bolj kot kakšnega 'outsiderja', še posebej iz moštva Jumbo-Visme. Mislim, da še vedno kolesarijo za Jonasa in Primoža," je ocenil glavni rival Jumbo-Visminih kapetanov.

A čeprav je večkrat poudaril moč Jumbo-Vismine ekipe, je Belgijec vseeno mnenja, da nista Roglič in Vingegaard pred vstopom v drugi teden dirkanja v nikakršni prednosti pred njim, pa čeprav sta mu po izgubi časa na ekipnem kronometru zadala kar hud udarec v eni izmed gorskih etap, medtem ko so bili na preostalih etapah vsi trije veliki favoriti precej izenačeni.

"Če pogledate trenutno stanje med glavnimi favoriti, sem prvi," je poudaril samozavestni Belgijec. "Še vedno je težko reči, kdo ima pred kom določeno prednost, saj smo trenutno še vedno vsi na kupu, pa čeprav je bilo na sporedu že nekaj zahtevnih etap. Tako da je težko reči, da je kakšne kolesar resnično izstopal," je zaključil mladi Belgijec, ki velja za prvega favorita 25,8-kilometrskega torkovega kronometra po okolici Valladolida, ki bi moral precej pretresti skupni seštevek.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 6
  • branko33 11:45 06.september 2023.

    In kaj je tukaj norega?

  • Idioti 08:35 06.september 2023.

    Rešitev je zelo enostavna . Kupite si kolesarje . Remco bo sanjal o zmagi , vse dokler se mu ne bo pokvarilo kolo , pomočnikov pa pred zaključkom etape za zamenjavo kolesa nikjer !

  • dare326 21:56 05.september 2023.

    Remco se obnaša kot primadona in ima napihnjen ego do amena. Po vsakem porazu dela na cilju grimase ali odkimuje z glavo. Dejansko je dober na ravninskih kronometrih in tam kjer ostali kalkulirajo, v hribih je povprečen, za končni uspeh ...prikaži več štejejo trije tedni.

Sorodne novice