Šport > Kolesarstvo
5633 ogledov

Roglič, Jonas ali Kuss? Pri Jumbu odgovorili, na koga stavijo do konca Vuelte

Jumbo-Visma Twitter
Športni direktor Jumbo-Visme je razkril, da ekipa še vedno stavi na Jonasa Vingegaarda in Primoža Rogliča, čeprav ji zelo ugaja, da je v igri tudi Sepp Kuss.

Prvi teden dirkanja na španski pentlji bi se težko izšel bolj po načrtih Jumbo-Visme. Nizozemska ekipa je namreč prvi prosti dan dočakala z rdečo majico na ramenih Seppa Kussa in svojima prvima violinama Primožem Rogličem in Jonasom Vingegaardom tik za petami Remcu Evenepoelu v skupnem seštevku.

Potem ko so pred dirko napovedovali, da se bodo letošnje Vuelte lotili z dvema kapetanoma, je Sepp Kuss kar nekoliko presenetljivo z uspešnim pobegom postal celo eden glavnih kandidatov za skupno zmago, saj velja za enega najboljših hribolazcev na svetu, obenem pa ima pred najnevarnejšo trojico zasledovalcev lepo prednost višjo od 2 minut in 20 sekund.

Kuss je tako povsem nepričakovano dal Jumbo-Vismi novega aduta, na katerega lahko igra na letošnji dirki po Španiji. In kako se namerava ekipa, ki je pred zadnjima dvema tednoma zagotovo v najboljši poziciji, lotiti preostanka dirke? Ima Jumbo-Visma kar naenkrat tri kapetane?

Marc Reef | Avtor: Profimedia Profimedia

"Kakšen je bil prvi teden? Zelo uspešen, a tudi zelo razburljiv," je na prvi prosti dan za medije spregovoril športni direktor Jumbo-Visme Marc Reef ter odgovoril na vprašanje, ki je vse najbolj zanimalo: "Primož Roglič in Jonas Vingegaard še naprej ostajata naša kolesarja, na katera se bomo najbolj osredotočili. Toda, med naše 'zaščitene' kolesarje smo zdaj dodali še tretjega. In to je zgolj dobro za nas, to nas naredi še močnejše. Zdaj smo še bolj nepredvidljivi za konkurenco," je bil zadovoljen mladi športni direktor.

A čeprav je za Jumbo-Vismo skorajda popoln prvi teden, se lahko situacija v trenutku obrne. Reef se tako še predobro zaveda vseh nevarnosti, ki pretijo njegovim varovancem. Na poti do zgodovinske zmage Jumbo-Visme na vseh treh velikih tritedenskih dirkah v eni sezoni vidi največje tekmece v Remcu Evenepoelu in trojici iz ekipe UAE Team Emirates, Juanu Ayusu, Joau Almeidi ter tudi Marcu Solerju, ki se je na podoben način kot Kuss prebil v sam vrh skupnega seštevka na drugo mesto.

"V prihodnjem tednu nas čakajo visoke gore in videli bomo, kako se bodo fantje odrezali v primerjavi s konkurenco. Kdo so naši največji tekmeci? Remco Evenepoel. V soboto je dokazal, da je izjemno močan. Enako je bilo v nedeljo. Obenem pa ne smemo pozabiti na fante iz UAE Team Emirates. So zelo močni in imajo v igri še kar tri kolesarje," je pred novim tednom dirkanja zaključil Reef.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice