Šport > Kolesarstvo
12390 ogledov

Tekmec skeptičen do Jumbo-Visme: "Ni vse tako, kot se zdi"

Profimedia
Španski kolesar Enric Mas je izrazil pomisleke glede prevlade Jumbo-Visme na letošnji Vuelti.

Jumbo-Visma je najmočnejša ekipa na letošnji dirki po Španji, toda njena premoč ni tako izrazita, kot se morda zdi na prvi pogled, je pred deseto preizkušnjo Vuelte, kronometrom v okolici Valladolida (25,8 km), opozoril domači adut Enric Mas (Movistar).

Uvodni teden dirke po Španiji je sicer minil v znamenju nizozemskega moštva, ki ima v igri za skupno zmago kar tri zveneča kolesarska imena, poleg vodilnega Seppa Kussa še Jonasa Vingegaarda in Primoža Rogliča.

"Mislim, da niso tako superiorni, sicer bi imeli vsi po dve minuti prednosti pred ostalimi kolesarji na dirki," je vsem zasledovalcem, ki bodo poskušali v naslednjih dveh tednih prekrižati načrte Jumbo-Vismi, upanja vlil Mass. "Jumbo-Visma je vsekakor zelo močna ekipa, vendar jaz osebno ne vidim superiornosti, o kateri govorijo ljudje," je dodal Mas.

Enric Mas | Avtor: Epa Epa

Španski kolesar je trenutno na osmem mestu skupne razvrstitve, kjer je časovno poravnan s sedmouvrščenim Vingegaardom. Oba za vodilni Kussom zaostajata 2:35 minute. Mas se v nadaljevanju Vuelte nadeja napredovanja po lestvici, a najprej bo moral uspešno premagati kronometer.

"Upam, da ne bom izgubil preveč časa. Po današnji etapi (vožnja na čas, op. a.) bi bil rad med prvimi peti ali šestimi kolesarji. Želim si napredovati v skupnem seštevku. Na vzponu Javalambre (zaključek zahtevne šeste etape, na kateri je zmagal Kuss, op. a.) sem izgubil preveč časa, kar je bila po mojem mnenju posledica pomanjkanja ritma," je povedal Španec in dodal, da si želi pred koncem osvojiti vsaj eno etapo. "To bo težko, saj je konkurenca zelo močna," je priznal.

Kljub temu so njegove ambicije zelo isoke, dirko bi namreč rad končal med najboljšo trojico. "Zelo me bo jezilo, če bom dirko zaključil pod zmagovalnim odrom," je pristavil.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 7
  • Avatar Zoran
    StarMačk 19:12 05.september 2023.

    Tudi danes so pri Jumbo-Visma, bolj ali manj, dosegli kar so želeli. Sepp Kuss je proti Eveneopolu in Marcu Solerju, uspel ubraniti nekje polovico prednosti s katero je prišel na kronometer in ostal vodilni v seštevku. Poleg tega pa si ...prikaži več vsaj eden od favoritov Jumbo - Visma, torej naš Primož Roglič, proti Eveneopolu ni pridelal zaostanka, kot je Belgijec verjetno pričakoval. Najbolj pomembno je, da je Eveneopol še vedno tisti kolesar, ki mora napadati vodstvo, dirka pa je iz dneva v dan krajša.

  • smoljo 17:43 05.september 2023.

    Mas ,žal si ti že odpadel po današnjem TT......movistar ekipa,ni nikol bila za generalno ...etapne zmage,klasike z mojstrom valverdetom in to je to ...

  • Idioti 16:42 05.september 2023.

    Vsakršnje blodnje kogarkoli morate pa takoj prenesti na videlo. 3 VRHUNSKI kolesarji so tudi 3 najboljši na Vuelti ! Kdo bo zmagal ? Verjetno bo padel dogovor . Lepo bi bilo , da KUSu omogoćijo zmago . Ogromno je do ...prikaži več sedaj naredil za JV , OGROMNO !