Šport > Kolesarstvo
6898 ogledov

Roglič brez težav pokril skok Evenepoela

Primož Roglič Profimedia
V 11. etapi Vuelte zmaga ubežnika, Roglič v cilj skupaj s Kussom in Evenepoelom.

Po pričakovanjih so v 11. etapi dirke po Španiji na svoj račun prišli kolesarji, ki so si v prejšnjih dneh že 'prikolesarili' večji zaostanek in so se tako lahko uspešno podali v beg, saj niso predstavljali nevarnosti za Jumbo-Vismo in rdečo majico, ki jo nosi Američan Sepp Kuss.

Večinoma ravninska etapa se je tokrat zaključila z vzponom do Lagune Negre. Gre za klanec dolg 6,5 km s povprečnim naklonom 6,8 odstotka. Najtežji je prav v zadnjem kilometru in pol, medtem ko zadnjih 500 metrov naklon znaša kar 11,2 %. 

Večja skupina ubežnikov, v njej je bil favorit Geraint Thomas (Ineos Grenadiers), si je pred vzponom sicer privozila skoraj šest minut prednosti pred glavnino. Na čelo bega se je nato postavil Filippo Ganna, sicer zmagovalec torkovega kronometra, in narekoval tempo, ki je ustrezal njegovemu kapetanu Thomasu, slupina pa se je precej razredčila. V zadnja dva kilometra je skupaj prišlo devet kolesarjev.

Prvi je z napadom poizkusil Jonathan Caicedo (EF Education-EasyPost), a je njegov skok pokril Thomas. Ekvadorec je nato poizkusil še enkrat na začetku zadnjega kilometra, si priboril precej metrov prednosti, vendar so ga ujeli 200 metrov pred ciljem. Močnejši od tekmecev je bil v zaključnih metrih nato Jesus Herrada (Cofidis).

Za njim so v cilj prišli Romain Grégoire (Groupama-FDJ), Andreas Kron (Lotto Dstny), Caicedo in Thomas.

Nižje na pobočju pravega boja med favoriti ni bilo. Na čelo glavnine so se po vsej širinzi ceste postavili kolesarji ekipe Soudal Quick-Step in pravzaprav blokirali vse poizkuse, ki bi lahko ogrozili Remca Evenepoela. 

Ta je v zadnjih sto metrih celo poizkušal pridobiti nekaj sekund, a sta mu Kuss in Primož Roglič zlahka sledila.

Kuss ima še naprej 26 sekund naskoka pred Špancem Marcom Solerjem (UAE Team Emirates) in 1:09 minute pred tretjeuvrščenim Evenepoelom. Roglič na četrtem mestu zaostaja 1:36 minute.

V četrtek bo na sporedu 12. etapa od Olvege do Zaragoze (150,6 km), ki bo zaradi pretežno ravninskega profila po vsej verjetnosti namenjena sprinterjem.

Več sledi ...

Komentarjev 3
  • Avatar pantani
    pantani 06:32 07.september 2023.

    Kere pičkice so Soudal–Quick-Step,postavili so se čez celo cesto,da noben kolesar ni mogel mimo,naduvani remco,lahko zmaga samo s pokvarjeno igro!!!

  • Anja1956 19:19 06.september 2023.

    Skok Evenepoela zadnjih 100 meterov , je bil res 'hud' !

Sorodne novice