Šport > Kolesarstvo
14512 ogledov

Jonas presenečen, Remco mu je hitro odgovoril

Primož Roglič, Sepp Kuss, Remco Evenepoel Profimedia
Evenepoel je zaustavil svoje moštvene kolege.

Ob koncu 11. etape, ki se je po večinoma ravninski trasi zaključila z vzponom, v skupini favoritov ni prišlo do bojev. Pri Jumbo-Vismi, ki ima v igri za skupno zmago kar tri kolesarje, so pričakovali, da bo z napadom poizkusil njihov največji tekmec Remco Evenepoel (Soudal-Quick-Step), a se to ni zgodilo.

"Če sem pošten, sem mislil, da bo danes prišlo do napadov. A to je njihova taktika in odločitev, na to nimamo vpliva," je po etapi dejal dvakratni zmagovalec Toura Jonas Vingegaard. Pred njim sta v skupni razvrstitvi sicer moštvena kolega Sepp Kuss, ki v zadnjih dneh nosi rdečo majico vodilnega, in četrti Primož Roglič. Ta za Američanom zaostaja minuto in 36 sekund, za Evenepoelom 27 sekund in za drugouvrščenim Marcom Solerjem (UAE Team Emirates) minuto in 10 sekund.

Na dejstvo, da so v nizozemskem moštvu pričakovali njegove napade, se je hitro odzval tudi Evenepoel. "To je dobro, pomeni, da smo nepredvidljivi," je odvrnil Belgijec.

"Ne bom napadel na vsakem klancu in ob vsaki priložnosti. Jumbo-Visma ima tri kolesarje v prvi sedmerici. So pri vrhu in v svojih rokah imajo vse karte. Tako pravzaprav ni vse odvisno le od nas. Priložnosti bodo še prišle. Imajo odlično ekipo za etape v visokih gorah, zato bo že precej dela s tem, da jim lahko sledimo, šele nato pridejo na vrsto napadi. Časa je še dovolj," so Evenepoelove izjave zapisali pri portalu cyclingnews.com.

Pri vzponu na Laguno Negro so se kolesarji moštva Soudal-Quick-Step celo postavili čez celotno cestišče in tako pravzaprav blokirali poikuse napadov ostalih moštev. "Bili smo v ospredju in nekateri naši fantje so začeli narekovati tempo. Rekel sem jim, da naj upočasnijo in ostanejo mirni, saj ni potrebe, da celotno dirko prevzamemo v svoje roke. Morda so bili preveč 'zagreti', na koncu pa so me poslušali, vso zadevo smo umirili. Ni bilo smiselno, da bi narekovali oster tempo v klanec," je še povedal Evenepoel.

Na koncu je v zadnjih metrih etape sicer skočil iz glavnine, njegov skok sta pokrila Kuss in Roglič, a naj bi storil to predvsem zato, ker ni želel, da bi ga kdo presenetil z napadom od zadaj.

"Stvari potekajo kar v redu. V četrtek bo miren dan, upam pa, da bom dobro pripravljen za etapi v petek in soboto v Pirenejih," je še dejal lanski zmagovalec Vuelte. Pred tem je trikrat zapored na Dirki po Španiji skupno zmago slavil Roglič.

 

Komentarjev 2
  • Avatar Zoran
    StarMačk 11:40 07.september 2023.

    "To je dobro, pomeni, da smo nepredvidljivi," je odvrnil Belgijec. To je eden izmed najbolj glupih odgovorov, ki ga je lahko dal! Ne, da so nepredvidljivi, ampak nimajo ekipe, ki bi bila sposobna kreirati dirko! Na tej Vuelti ekipa Soudal–Quick-Step ...prikaži več deluje podobno, kot so UAE pri prvi osvojitvi Tadejevega prvega Toura. Takrat Pogačar dirke ni dobil zaradi UAE, ampak le zaradi spleta okoliščin in svojih lastnih sposobnosti. Ampak Evenepoelu v skupnih karakteristikah še kar nekaj manjka do Pogija!

Sorodne novice