Šport > Kolesarstvo
21388 ogledov

"Ne verjamem, da bosta Roglič in Vingegaard to dopustila"

Jumbo-Visma Profimedia
Nizozemska kolesarska etapa še naprej uspešno krmari skozi Vuelto s tremi kapetani. Toda, kako dolgo še?

Kolesarska dirka po Španiji se nezadržno približuje zadnjemu tednu, še vedno pa ni jasno, kakšno strategijo bo v prihajajočih dneh ubrala Jumbo-Visma?

Ekipa Primoža Rogliča ima namreč v igri kar tri kandidate za skupno zmago, med katerimi pa vsaj uradno (še) ne delajo razlik.

V najboljšem položaju še naprej ostaja nosilec rdeče majice Sepp Kuss, Roglič na četrtem mestu zaostaja minuto in 32 sekund, Jonas Vingegaard na sedmem pa dve minuti in 22 sekund.

Primož Roglič in Jonas Vingegaard Po slabem dnevu Šport Ali Jonas še naprej ostaja kapetan? Tako razmišljajo pri Jumbo-Vismi ...

Čeprav trenutno bolje kaže  Kussu in Rogliču, pa v nizozemski ekipi še niso pripravljeni obupati nad Vingegaardom. Ta sicer na trenutke deluje bolj izmučeno od moštvenih kolegov, zato se poraja vprašanje, koliko moči mu bo uspelo prenesti v zadnji teden tekmovanja?

Športni direktor Marc Reef je v navezavi na razplet kronometra, v katerm je navdušil Kuss, zelo dobro pa se je odrezal tudi Roglič, poudaril, da za zdaj še ne nameravajo posegati v hierarhijo med tremi aduti, vendar bi se to lahko spremenilo že po etapah v Pirenejih, v katerih naj bi na svoj račun prišel Vingegaard.

V ekipi naj bi po zagotovilih športnih direktorjev vladalo prešerno in sproščeno vzdušje, vsi interesi posameznikov pa za zdaj ostajajo podrejeni moštvenim ciljem.

Živci popuščajo Šport Evenepol napadel Jumbo-Vismo: "Ne moreš jim zaupati"

Navidezno harmonijo znotraj Jumbo-Visme je pred 13. etapo pod vprašaj postavil direktor konkurenčnega moštva Soudal-QuickStep Geert Van Bondt, ki meni, da si Roglič, Kuss in Vingegaard niso enakopravni.

"Na neki točki se bodo pri Jumbo-Vismi morali odločiti. Lahko zanikajo obstoj internega boja, a vsak vrhunski kolesar ima svoje ambicije. Ne verjamem, da se bosta Vingegaard in Roglič kar tako pustila odriniti v vlogo pomočnika. Če bi bilo temu tako, potem bi Primož nastopil na Touru," je razmišljal veljak Quick-Stepa.

"Zdaj moramo samo ugotoviti, na katero karto bodo igrali. Ko gledam njegove vožnje, sem osebno še vedno mnenja, da je Primož njihova številka ena," je povedal Van Bondt.

Geert Van Bondt | Avtor: Profimedia Profimedia

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.