Šport > Kolesarstvo
3188 ogledov

Ali je Evenepoel bolan? Ta razlaga ne pušča dvomov

Evenepoel
Belgijski kolesar Remco Evenepoel je po kalvariji v kraljevski etapi izpadel iz boja za skupno zmago na dirki po Španiji.

Kolesarska ekipa Jumbo-Visma je v izredno zahtevni 13. etapi dirke po Španiji še enkrat dokazala svojo premoč in dokončno zlomila največjega tekmeca v boju za skupno zmago Remca Evenepoela (Soudal-QuickStep).

Primož Roglič Vuelta Šport Dominacija Jumbo-Visme, Remco izpadel iz boja za rdečo majico

Lanski zmagovalec Vuelte v tokratni kraljevski etapi od Formigala do vrha prelaza Tourmalet (134,7 km) v petek ni zmogel slediti peklenskemu tempu tekmecev in na koncu v cilj pripeljal z več kot 27 minutami zaostanka za zmagovalcem Jonasom Vingegaardom (Jumbo-Visma).

Po 13 od 21 etap si rdečo majico vodilnega še naprej lasti Sepp Kuss, drugi je Primož Roglič (+1:37), tretji pa Vingegaard (+1:44), kar je dober pokazatelj popolne prevlade Jumbo-Visme. Evenepoel je po novem šele 19. (+27:50).

Primož Roglič in Jonas Vingegaard Konkurenca Šport "Ne verjamem, da bosta Roglič in Vingegaard to dopustila" Živci popuščajo Šport Evenepol napadel Jumbo-Vismo: "Ne moreš jim zaupati"

Evenepoel se po koncu kraljevske etape ni pogovarjal z novinarji, temveč se je odpravil naravnost proti hotelu, v katerm je nastanjena njegova ekipa. Predstavniki moštva so sicer potrdili, da slaba predstava ni bila posledica fizičnih težav.

"Ne moremo prav veliko povedati po tej vožnji. Remco je imel slab dan. Ni bolan ali poškodovan," je bil neposreden športni direktor Klaas Lodewyck

"Imel je smolo, toda pridejo takšni dnevi. Kolesarstvo ni simulacija in vsi smo samo ljudje. Kot ekipa bomo natančno pogledali, kaj se je zgodilo, nato pa določili cilje za nadaljevanje dirke," je dodal Lodewcky.

"Rekel je samo 'oprosti'"

Medtem ko Evenepoel zaradi razočaranja ni bil razpoložen za pogovor, pa je novinarjem uspelo pridobiti krajšo izjavo njegovega moštvenega kolega Pietra Serryja. Ta je med drugim razkril, da se je Remco soborcem opravičil za svoj neuspeh.

"Borili smo se, a če ne gre, pač ne gre. Rekel je samo 'oprosti'. Kaj pa naj bi drugega rekel? Ničesar se mu ni treba sramovati. Potrudili smo se po najboljših močeh. Čeprav se ni izšlo, to ne pomeni, da se nam naslednjič ne bo. Spremenili bomo strategijo in gremo po etapne zmage," je napovedal Serry.

Remco Evenepoel Ekipa presenečena Šport Remco po debaklu sprva redkobeseden, nato tako pojasnil slab dan

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.