Šport > Kolesarstvo
4447 ogledov

Remco po debaklu sprva redkobeseden, nato tako pojasnil slab dan

Remco Evenepoel Profimedia
Kolaps velikega kolesarskega zvezdnika.

Remco Evenepoel je še pred zanj nesrečno 13. etapo veljal za resnega kandidata za zmago na Vuelti, s tem pa bi ponovil lanski uspeh, ko je na dirki po Španiji prišel do prve skupne zmage na tritedenskih dirkah. A tokrat ne bo tako, samo v petek si je namreč pridelal nekaj več kot 27 minut zaostanka in zdrsnil na 19. mesto v skupnem seštevku. Boja za rdečo majico je zanj že konec.

V zadnjih dneh je v kolesarski karavani zbolelo kar nekaj kolesarjev, a so pri ekipi Soudal Quick-Step dejali, da se to v primeru Belgijca ni zgodilo. Ko so pri portalu GCN prvega moža ekipe Patrick Lefevereja vprašali, če je Remco zbolel, ta ni skrival presenečenja nad predstavo svojega kolesarja: "To se sprašujem tudi jaz. Nahajam se sicer v Belgiji. Zjutraj je bilo z njim še vse v redu."

Nenaden padec forme je presenetil tudi Evenepoelove kolege. Pieter Serry je tako po etapi dejal, da je Remco moštvenim kolegom, ki so cel dan skrbeli zanj, na koncu dejal le 'oprostite'.

Nekdanji svetovni prvak s cestne preizkušnje in aktualni z vožnje na čas, ki je tokrat prvič nastopil v francoskih Pirenejih, se je po etapi tudi izognil novinarjem, je pa svoje videnje 13. etape podal na socialnih omrežjih.

"Ko se trudiš in iz sebe iztisneš vse moči, ni obžalovanja. Danes sem imel preprosto prazen rezervoar za gorivo. Zahvaljujem se ekipi za vso podporo in za to, da so do konca etape vztrajali ob meni. Volkovi se nikoli ne vdajo," je bil zapis na uradnem twitter profilu belgijskega kolesarskega zvezdnika.

Komentarjev 2
  • Avatar Anion6anion
    Anion6anion 08:10 09.september 2023.

    Remco je še en od tistih ki bolj kot vrtenje pedal obvlada vrtenje jezika.

  • Jernej65 00:03 09.september 2023.

    Remco je preveč z gobcem opletal in je njegovim nogam zmanjkalo energije. Baje od Jumbe ni bilo fer, da so ga vsak dan terali do onemoglosti.

Sorodne novice