Šport > Kolesarstvo
42308 ogledov

Kakšna poteza! Poglejte reakcijo Kussa, ko ni mogel slediti Rogliču

Jumbo-Visma Profimedia
Vodilni kolesar na dirki po Španiji je v trenutku nemoči nesebično dal blagoslov svojima največjima tekmecema.

Sepp Kuss (Jumbo-Visma) se ni uspel vmešati v boj za zmago v 17. etapi dirke po Španiji, a je vseeno naredil dovolj, da je ostal v rdeči majici.

V nadaljevanju bo 28-letni Američan, ki se povsem nepričakovano poteguje za svojo krstno zmago na tritedenskih dirkah, branil osem sekund prednost pred Jonasom Vingegaardom, še minuto več pa za njim zaostaja Primož Roglič.

O zmagovalcu etape z zaključnim vzponom na Angliru je odločal dvoboj med Rogličem in Vingegaardom, ki sta se približno dva kilometra pred ciljno črto pričela oddaljevati izmučenemu Kussu.

Čeprav so Američanove možnosti za končno zmago v tistem trenutku visele na nitki, je po radijski zvezi podprl stopnjevanje tempa, četudi mu sam ni bil več zmožen slediti.

Vingegaard Zanimivo stališče Šport Vingegaard šokiral z izjavo o Kussu: "Če sem iskren, sem vesel ..."

"Naprej, fanta," je Rogliču in Vingegaardu sporočil Kuss, ko je začel izgubljati stik z njima. Njegov zaostanek je kmalu narasel na več kot 20 sekund in kazalo je že, da je rdeča majica zanj izgubljena, ko ga je nenadoma za seboj potegnil Mikel Landa (Bahrain Victorious) in mu pomagal omejiti izgubo.

 | Avtor: Print Screen Print Screen

"Nikoli ne bi pričakoval, da bom po 17 dneh v takšnem položaju. Dirko sem začel brez posebnih pričakovanj. Mislil sem, da bom tako kot vedno pomagal Primožu in Jonasu. Kar naenkrat sem se znašel v rdečem in vse skupaj je bila ena čudovita izkušnja. Izkusil sem povsem drugačno raven samozavesti in dirkaškega instinkta, kar je zelo lepo," je povedal Američan.

"Tukaj sedim z dvema super fantoma in skupaj še vedno zelo dobro sodelujemo v zakulisju. Primož in Jonas sta velika šampiona. Zagotovo si želim svoje priložnosti, vendar z veseljem pomagam njima, če bo to potrebno."

In kašna bo strategija Jumbo-Visme v zaključku dirke?

"Dogovorili smo se, naj zmaga najmočnejši. Nobenega tveganja, a tudi upočasnili ne bomo za nikogar. Težko bo osvojiti Vuelto, vendar vem, da je to moja edina priložnost za zmago na tritedenski dirki," še meni Kuss.

Primož Roglič "To je nedopustno!" Šport Rogličevi navijači na nogah, odzvala se je celo Primoževa žena

 | Avtor: Profimedia Profimedia

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 5
  • Idioti 09:36 14.september 2023.

    A je tale novinarsko piskaralo sploh gledalo dirko al pa pojma nima ! Oba sta šla naprej samo zato , da pridobita proti možnim zasledovalcem čimvečjo razliko . Ta razlika bi proti Kussu ni smela biti večja kot toliko , ...prikaži več da KUSS ostane še v rdečem . Na koncu sta morala zmanjšati hitrost , da je Kuss "ujel" sicer v zaostanku njun tempo. Rogla je nehal gont 20m pred ciljem in dvignil roke , čeprav je bil Vinograd za njem na gumi ! Danes jaz , jutri ti , KUSSa pa ne smeva prehiteti v G. plasmanu .

  • SamoResnica 06:55 14.september 2023.

    Vse kar gledamo je samo manipulacija jumbo Visme. Ko štarta Vingegard, Kuss in Rogljič ne odgovarjata, ker ne smeta, ko štarta Roglič, pokriva Vingegard. C'mon... Vse skupaj je taka farsa, da se tut gledat ne da več - žalostno...