Šport > Kolesarstvo
22528 ogledov

Vingegaard šokiral z izjavo o Kussu: "Če sem iskren, sem vesel ..."

Vingegaard Epa
Jonas Vingegaard (Jumbo-Visma) je postregel s presenetljivim razkritjem pred odločilnimi dnevi na dirki po Španiji.

Danski kolesar Jonas Vingegaard (Jumbo-Visma) še naprej ostaja resen kandidat za končno zmago na dirki po Španiji. V 17. etapi z zaključnim vzponom na sloviti Angliru je 26-letni kolesar nizozemskega moštva v cilj pripeljal skupaj z zmagovalcem Primožem Rogličem (Jumbo-Visma) in tako še drugi dan zapored pridobil sekunde v primerjavi z nosilcem rdeče majice Seppom Kussom (Jumbo-Visma). 

Roglič Popolna prevlada Šport Roglič pred Vingegaardom na Angliruju, Kuss rešil rdečo majico

Kuss na zaključnem vzponu današnje 120-kilometrske etape od Ribadeselle do vrha enega najtežjih vzponov, kar jih premore poklicno kolesarstvo, ni mogel slediti tempu obeh moštvenih kolegov, a mu je v pravem trenutku na pomoč priskočil Mikel Landa (Bahrain Victorious), ob katerem je spet ujel boljši ritem in na koncu izgubil "le" 19 sekund v primerjavi z Rogličem in Vingegaardom.

Kuss | Avtor: Epa Epa

"Etapna zmaga je bila danes naš glavni cilj," je po dirki povedal Vingegaard in dodal: "Seveda smo si želeli ohraniti prva tri mesta v skupni razvrstitvi. Vse je potekalo po planu in lahko smo zadovoljni z našo trenutno situacijo."

Vingegaard je v samem finišu etape uspešno odgovoril na napad slovenskega kolesarja, s katerim pa v zadnjih metrih nista obračunala za zmago.

Primož Roglič | Avtor: Epa Epa

Vidno načeti Kuss ni imel dovolj moči, da bi se podal v lov za njima, a mu je na nek način vseeno uspelo rešiti celo kožo in ostati v rdečem. "Če sem iskren, sem vesel, da je Sepp obdržal rdečo majico," je nekoliko presenetljivo izjavil Vingegaard in dodal: "Lepo bi bilo, če bi Sepp osvojil Vuelto."

Ali to pomeni, da se bo Vingegaard v prihajajočih dneh vzdržal napadov, kakršnemu smo bili priča v 16. etapi?

Prvi odgovor na to vprašanje bo dala že zahtevna četrtkova etapa od Pola de Allanda do La Cruz de Linaresa (178,9 km), v kateri kolesarje čaka pet kategoriziranih vzponov.

Primož Roglič "To je nedopustno!" Šport Rogličevi navijači na nogah, odzvala se je celo Primoževa žena

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 5
  • Idioti 09:46 14.september 2023.

    Vsi trije morajo pridobiti čimveč časa proti zasledovalcem . Kajti če imajo vsi trije 3min. prednosti , je še zmeraj možnost , da se v teh 3 min. pobere po padcu , po okvari kolesa in podobno , kar pomeni ...prikaži več , da gre Visma po TROJNO zmago in delegiranega zmagovalca , če ne bo nobene nesreče enega od njih . Vuelta ni več interesantna , kajti iz avta se dirka štela , da je joj !

  • matermila 08:52 14.september 2023.

    Prav privoščil bi Kussu, da ostane v rdečem do konca, vendar se bojim, da mu zmanjkuje goriva.

  • Harrison 08:00 14.september 2023.

    Hinavc