Šport > Kolesarstvo
1725 ogledov

Takšna so zadnja poročila o nesrečnem Rogličevem moštvenem kolegu

Nathan van Hooydonck Profimedia
Rogličev sotekmovalec se po prometni nesreči nahaja v bolnišnici, a ni v življenjski nevarnosti, kot so danes poročali belgijski in nizozemski mediji.

Nathan van Hooydonck, moštveni kolega Primoža Rogliča in Jana Tratnika v kolesarski ekipi Jumbo-Visma, se je poškodoval v prometni nesreči v domačem Kalmhoutu severno od Antwerpna. Čeprav so bile sprva informacije drugačne, je njegova ekipa pred kratkim na družbenem omrežju X sporočila, da se ni huje poškodval.

"Nathan Van Hooydonck je pri zavesti in se v prometni nesreči ni huje poškodoval. Njegovo zdravstveno stanje ni kritično," so zapisali in dodali: "Seveda bodo morali zdravniki ugotoviti, zakaj je našemu kolesarju med vožnjo postalo slabo. Vsem bi se radi zahvalili za sporočila podpore, zdravniškemu osebju v bolnišnici pa za oskrbo Nathana in njegove družine."

Sprva so tuje agencije po poročanju lokalne policije pisale, da so 27-letnika po nesreči morali celo oživljati in ga brez zavesti prepeljati v bolnišnico. "Voznika so na kraju nesreče oživljali in v življenjski nevarnosti odpeljali v bolnišnico. Njegova noseča žena, ki je sedela zraven njega, ni bila poškodovana, a so jo prav tako odpeljali v bolnišnico na pregled," je za Het Nieuwsblad izjavil tiskovni predstavnik tamkajšnje policije. V nesreči naj bi lažje poškodbe utrpeli še trije drugi ljudje, vključno z majhnim otrokom.

Po poročilih iz Belgije je 27-letnik s svojo nosečo ženo na sovoznikovem sedežu čakal v križišču pred rdečo lučjo na semaforju v mestu Kalhmthout severno od Antwerpna. Med čakanjem naj bi mu postalo slabo, zaradi česar se je nenamerno vključil v promet. Van Hooydonckov avto naj bi zadel kar pet drugih avtomobilov na drugi strani križišča, preden se je zaustavil.

Prometna nesreča Nathana van Hooydoncka | Avtor: Twitter Twitter

Jumbo-Visma je nato zgodaj popoldne pripravila uradno izjavo o Van Hooydoncku, v kateri je bilo navedeno, da ne morejo potrditi nobenih govoric, da je trenutno v kritičnem stanju. "Lahko potrdimo, da je danes našemu kolesarju Nathanu van Hooydoncku med vožnjo avtomobila postalo slabo, zaradi česar je bil udeležen v prometno nesrečo," je ekipa zapisala v izjavi, objavljeni na Twitterju. "Kasneje so ga prepeljali v bolnišnico, kjer je deležen dobre zdravstvene oskrbe. Ne moremo potrditi govoric, da je njegovo stanje kritično. Opravljajo nadaljnje zdravniške preglede. Hvala vsem za vaša sporočila Nathanu in ekipi."

O stanju svojega varovanca je pred začetkom 16. etape Vuelte spregovoril tudi športni direktor ekipe Grischa Niermann. "Ne vemo nič kaj več, kot so že poročali mediji. Vemo, da je imel nesrečo in je trenutno v bolnišnici. Mislim, da je v umetni komi. Toda ne morem potrditi, če se nahaja v smrtni nevarnosti. Vemo le to, da smo vsi, še posebej pa kolesarji, močno pretreseni po tej novici. Upamo, da bo z Nathanom vse v redu, da se njegovo stanje izboljša ter da je vse v redu tudi z njegovo ženo. Kolesarje je močno prizadela ta novica. Tu na Vuelti nosimo majico vodilnega in kmalu bomo spet dirkali. To ne bo lahko in upam, da se bomo kmalu lahko ponovno osredotočili na dirko. Nikoli si ne želite slišati takšnih novic. Lahko le upamo."

Današnjo zmago na Vuelti je sicer Danec Jonas Vingegaard posvetil prav svojemu "najboljšemu prijatelju", kot se je izrazil v izjavi za organizatorje dirke po Španiji.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice