Šport > Kolesarstvo
13662 ogledov

Noro, kakšne besede sta si po 14. etapi Vuelte izmenjala Remco in Pogačar

Remco Evenepoel Profimedia
Med Remcom Evenepoelom in Tadejem Pogačarjem ne manjka medsebojnega spoštovanja.

Belgijski as Remco Evenepoel (Soudal-Quick Step) se je zmagoslavno vrnil po svojem razpadu na 13. etapi dirke po Španiji, ko je v soboto na 14. etapi, še eni zahtevni gorski preizkušnji, prišel do etapne zmage. Na trasi od Sauveterre-de-Bearna do Larra-Belague je na zaključnem vzponu v dvoboju ubežnikov strl Francoza Romaina Bardeta (DSM-firmenich).

Evenepoel je bil po petkovi krizi, ko je izgubil kar 27 minut, naslednji dan del ubežne skupine. Z velikim zaostankom za kandidati za skupno zmago je zbiral predvsem točke za majico najboljšega hribolazca, skupaj z Bardetom pa sta se ostalim ubežnikom odpeljala okoli 90 km pred ciljem.

Večino dela je na čelu opravil prav 23-letni Belgijec, do zadnjega vzpona na Larra-Belaguo (9,5 km/6,3 %) pa sta s Francozom pripeljala s prednostjo okoli osmih minut in pol pred skupino favoritov. Bardet je vseskozi sledil belgijskemu asu, a prave moči za kaj več ni imel, odpadel je štiri kilometre pred ciljem, 23-letnik pa se je odpeljal 49. zmagi v karieri ter drugi na tej Vuelti naproti.

Remco Evenepoel | Avtor: Profimedia Profimedia

"Petek je bil zelo zahteven tako na cesti kot kasneje zvečer v hotelu. Nikakor nisem mogel spati, imel sem negativne misli. Zjutraj pa sem se zbudil in si dejal, da moram poskusiti dati vse od sebe. To etapo sem si ogledal, ker smo si predstavljali, da bo pomembna za skupni seštevek. Vedel sem, kako zahtevni so vzponi. Lepo je dobiti drugo etapo na tej Vuelti," je bil po etapi čustven Evenepoel, ki se je z etapno zmago odkupil za popoln razpad na petkovi etapi, v katero je vstopil kot glavni favorit za skupno zmago.

Evenepoel se je po etapni zmagi tudi oglasil preko socialnih omrežij, kjer je objavil fotografijo svojega zmagoslavnega prihoda v cilj, zraven pa je pripisal: "Ni pomembno, kaj se vam zgodi, temveč kako se odzovete. Nikoli ne obupajte." Na Remcovo izjavo pa se je odzval tudi naš kolesarski šampion Tadej Pogačar, ki je Belgijcu pod objavo sporočil: "To je to. Nazaj si."

Remco pa dvakratnemu zmagovalcu Toura ni ostal dolžan, temveč mu je nemudoma odgovoril s svojim komplimentom: "To sem prvič videl pri tebi," s čimer je spomnil na izjemen Pogačarjev zaključek Toura, ko je dobil zadnjo gorsko etapo letošnje dirke po Franciji, čeprav je vsega nekaj dni prej utrpel hud udarec v skupnem seštevku, ki bi zlomil marsikaterega psihično šibkejšega kolesarja. Resnično izjemno medsebojno spoštovanje med dvema najbolj nadarjenima kolesarjema svoje generacije.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 4
  • dare326 20:56 16.september 2023.

    Remco ni nič razpadel. Taktično so odpeljali etapo, da so dobili velik zaostanek in se odpovedali skupni zmagi in zato dobili možnost etapnih pobegov in zmag. Kronometer je pokazal izredno moč Jumbe in pri Soudalu so spredvideli, da nimajo kaj ...prikaži več razmišljati o skupni zmagi.

  • miha.z 06:29 13.september 2023.

    Kaj je tukaj noro?

Sorodne novice