Šport > Kolesarstvo
504 ogledov

Mohorič znova v boju za zmago

Matej Mohorič Profimedia
VN Quebeca De Lieju, Mohorič peti.

Slovenski kolesarski as Matej Mohorič (Bahrain Victorious) je na 12. veliki nagradi Quebeca, ki spada v svetovno serijo kolesarstva, zasedel peto mesto in s tem najboljšo slovensko uvrstitev po ulicah tega kanadskega mesta. Po 201,6 km je slavil Belgijec Arnaud De Lie (Lotto Dstny).

Enaindvajsetletni Belgijec je bil najboljši po 16 krogih in skupno 3000 višinskih metrih, dobil pa je sploh prvo preizkušnjo svetovne serije v karieri, skupno pa 17. po vsega dveh letih med poklicnimi kolesarji.

Odločitev je pričakovano padla v zadnjem krogu. Najprej je napadel lanski zmagovalec Benoit Cosnefroy (AG2R Citroen), a tokrat ni uspel prelisičiti tekmecev. Številni so v drugem delu najtežjega vzpona švignili mimo njega, na dolgi zadnji ravnini pa obračunali za zmago.

Zelo dolg sprint, ki je potekal nekoliko navkreber, je dobro zastavil Novozelandec Corbin Strong (Israel-Premier Tech), a ga je v zadnjih nekaj metrih z veliko hitrostjo prehitel De Lie. Tretje mesto je pripadlo dvakratnemu zmagovalcu (2018, 2019) te dirke, Avstralcu Michaelu Matthewsu (Jayco-AlUla).

Edini Slovenec na dirki Mohorič (Bahrain Victorious) je bil ves čas dobro postavljen v skupini najboljših, a ni posegel v boj za zmago proti hitrejšim sprinterjem. Kljub temu je zasedel peto mesto in s tem dosegel najboljšo slovensko uvrstitev na tej preizkušnji. Pred tem je ta pripadala Janu Tratniku, ki je bil lani 16.

V Kanadi bo na sporedu še ena preizkušnja svetovne serije. V nedeljo bo namreč še velika nagrada Montreala (221,4 km), kjer pa lanske zmage na bo branil slovenski as Tadej Pogačar.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice