Šport > Kolesarstvo
6369 ogledov

Pogačar spremenil načrte, že čez tri dni na startu prestižne dirke!

Tadej Pogačar Profimedia
Tadej Pogačar je na svoj tekmovalni koledar dodal še prestižno italijansko jesensko klasiko Coppo Sabatini.

Medtem ko se kolesarska sezona vse bolj bliža koncu, je slovenski šampion Tadej Pogačar na svoj tekmovalni koledar dodal še eno dirko. Drugo polovico septembra in začetek oktobra namreč zaznamujejo prestižne enodnevne hribovite italijanske kolesarske klasike, katerih kraljica je zagotovo dirka po Lombardiji, zadnja resnično velika kolesarska dirka v letu, ki bo na sporedu 7. oktobra.

Pogačar je že dve leti zapored sezono zaključil ravno z zmago na sloviti "klasiki odpadlega listja", ki velja za zadnjega izmed velikih spomenikov kolesarstva v sezoni. Še tretja zaporedna zmaga na Il Lombardii ostaja največji Pogačarjev cilj do konca sezone, že prej pa je bilo znano, da bo formo pred tem lovil še dirkah Giro dell'Emilia (30.9.) in Tre Valli Varesine (3.10.).

Na enak način je recimo stopnjeval svojo formo lani, ko je pred zmago na dirki po Lombardiji končal Giro dell'Emillio na drugem in dirko Tre Valli Varesine na prvem mestu. Toda letos se je odločil za nekoliko drugačen pristop, saj bo že v četrtek (14.10.) prvič v karieri nastopil na dirki Coppa Sabatini.

Tadej Pogačar | Avtor: Profimedia Profimedia

"Z ekipo UAE Team Emirates smo dosegli dogovor. Veseli in ponosni smo, da bo šampion, kot je Tadej Pogačar, prisoten na startu 71. izvedbe Coppe Sabatini. Športniku in ekipi UAE Team Emirates se ob tem zahvaljujemo," je sporočil predsednik organizacijskega odbora dirke Luca Di Sandro.

Pogačar je sicer nazadnje nastopil na svetovnem prvenstvu v Glasgowu, kjer je na cestni preizkušnji Sloveniji privozil bronasto medaljo, medtem ko je popolnoma izčrpan kronometer končal na 21. mestu. Vse od takrat si je vzel premor od kolesarstva ter sprva sporočil, da se bo na startu dirke naslednjič pojavil šele konec meseca na Giru dell'Emilii. Kot kaže, pa je v zadnjem trenutku nekoliko spremenil načrte.

Lansko izvedbo prestižne hribovite klasike, na kateri so se kolesarji povzpeli za več kot 2500 višinskih metrov, je sicer v sprintu manjše skupine dobil Ineosov Daniel Felipe Martinez pred Oddom Christianom Eikingom in Guillaumom Martinom.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice