Šport > Kolesarstvo
11773 ogledov

Grozljivo! Jumbo-Vismin as se po hudi nesreči bori za življenje

Nathan van Hooydonck Profimedia
Kolesar Jumbo-Visme naj bi bil po prometni nesreči v kritičnem stanju.

Po poročanju nizozemskih in belgijskih medijev naj bi bil kolesar Jumbo-Visme Nathan van Hooydonck udeležen v hudo avtomobilsko nesrečo, do katere je prišlo v torek zjutraj. Jumbo-Visminega specialista za enodnevne klasike in zvestega pomočnika Primoža Rogliča naj bi prepeljali v bolnišnico, kjer naj bi bil v življenjski nevarnosti.

Po poročilih iz Belgije je 27-letnik s svojo nosečo ženo na sovoznikovem sedežu čakal v križišču pred rdečo lučjo na semaforju v mestu Kalhmthout severno od Antwerpna. Med čakanjem naj bi mu postalo slabo, zaradi česar se je nenamerno vključil v promet.

Prometna nesreča Nathana van Hooydoncka | Avtor: Twitter Twitter

Jumbo-Visma je zgodaj popoldne pripravila uradno izjavo o Van Hooydoncku, v kateri je navedeno, da ne morejo potrditi nobenih govoric, da je trenutno v kritičnem stanju. "Lahko potrdimo, da je danes našemu kolesarju Nathanu van Hooydoncku med vožnjo avtomobila postalo slabo, zaradi česar je bil udeležen v prometno nesrečo," je ekipa zapisala v izjavi, objavljeni na Twitterju. "Kasneje so ga prepeljali v bolnišnico, kjer je deležen dobre zdravstvene oskrbe. Ne moremo potrditi govoric, da je njegovo stanje kritično. Opravljajo nadaljnje zdravniške preglede. Hvala vsem za vaša sporočila Nathanu in ekipi."

O stanju svojega varovanca je pred začetkom 16. etape Vuelte spregovoril tudi športni direktor ekipe Grischa Niermann, ki je razkril, da nima nobenih novejših informacij, da lahko le potrdi, da je novica močno pretresla vse kolesarje ter da se Van Hooydonck trenutno najverjetneje nahaja v umetni komi.

"Ne vemo nič kaj več, kot so že poročali mediji. Vemo, da je imel nesrečo in je trenutno v bolnišnici. Mislim, da je v umetni komi. Toda ne morem potrditi, če se nahaja v smrtni nevarnosti. Vemo le to, da smo vsi, še posebej pa kolesarji, močno pretreseni po tej novici. Upamo, da bo z Nathanom vse v redu, da se njegovo stanje izboljša ter da je vse v redu tudi z njegovo ženo. Kolesarje je močno prizadela ta novica. Tu na Vuelti nosimo majico vodilnega in kmalu bomo spet dirkali. To ne bo lahko in upam, da se bomo kmalu lahko ponovno osredotočili na dirko. Nikoli si ne želite slišati takšnih novic. Lahko le upamo."

Van Hooydonck, ki na najvišjem nivoju tekmuje od leta 2017, se je sicer ekipi Jumbo-Visma pridružil leta 2021 in je vse od takrat eden najboljših kolesarjev za spomladanske klasike ter eden ključnih členov pri "vlakcu" Jumbo-Visme na velikih tritedenskih dirkah. Zvesti pomočnik je tako pomagal Jonasu Vingegaardu do njegovih obeh zmag na Touru in Primožu Rogliču do njegove zadnje zmage na Vuelti. Prav tako je bil pomemben člen ob Rogličevi zmagi na dirki Pariz-Nica leta 2022.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Avatar pantani
    pantani 19:52 12.september 2023.

    Pozabili ste pa napisat,da ga je med čakanjem na zeleno luč zadel infarkt!!! Pecivo deluje!!!

Sorodne novice