Šport > Kolesarstvo
16513 ogledov

Evenepoel frustriran nad Jumbovci: "Desetkrat sem jim povedal ..."

Evenepoel Profimedia
Kolesarji Jumbo-Visme v zaključnem tednu dirke po Španiji ne nameravajo ničesar prepustiti naključju, kar je načelo potrpljenje Remca Evenepoela.

Branilec zmage na dirki po Španiji Remco Evenepoel (Soudal-QuickStep) je po črnem petku, v katerem je oddal več kot 27 minut v primerjavi z zmagovalcem kraljevske etape Jonasom Vingegaardom (Jumbo-Vismo) in s tem izpadel iz boja za končno lovoriko, osredotočil na druge cilje, kljub temu pa ostaja pod budnim očesom nizozemskega moštva, ki ima v igri za zmago še naprej tri svoje kolesarje.

Poleg že omenjenega Vingegaarda še Seppa Kussa, ki je še vedno v rdečem, in Primoža Rogliča, ki za vodilnim Kussom zaostaja minuto in 37 sekund.

Evenepoel | Avtor: Profimedia Profimedia
Evenepoel je po petkovi krizi napel mišice v sobotni etapi, v kateri se je v dvoboju ubežnikov na zaključnem vzponu premagal Romaina Bardeta in prišel do 49. zmage v karieri. Z dobro predstavo je v skupni razvrstitvi pridobil več kot osem minut v primerjavi z aduti Jumbo-Visme in zaostanek za Kussom zmanjšal na 19 minut.

Belgijski as se je podobnega scenarija nadejal tudi v nedeljo, a tokrat kolesarji Jumbo-Visme niso bili tako darežljivi. Potem ko so prvo polovico etape vztrajno nadzirali ubežnike, so se Evenepoel in druščina uspeli odlepiti šele kakšnih 80 kilometrov pred ciljem. Belgijcu je sicer na koncu zmajkalo moči za drugo zaporedno zmago, tako da se je moral zadovoljiti z četrtim mestom.

"Ves čas so pokrivali moje napade, ker so se bali, da bom pridobil čas v skupnem seštevku. Jonasu Vingegaardu sem moral desetkrat razložiti, da ne tekmujem več za skupno zmago. Nismo mi verjeli. Proti koncu mi na srečo so," je povedal Evenepoel.

"Cilj je bil etapna zmaga in kakšna točka na gorskih ciljih, vendar sem v nogah še vedno čutil sobotno etapo. Vedel sem, da mi bo težko, če bo na zadnjem klancu prišlo do pospeševanja. Preveč je bilo svežih kolesarjev, ki bi se lahko oddaljili in me spravili v težak položaj," je pojasnil Belgijec.

Čeprav Evenepoel trenutno ni nevaren vodilni trojki, ga pri Jumbo-Vismi ne bodo kar tako izpustili izpred oči. "Pogovarjal sem se z njim pred začetkom 15. etape," je povedal vodilni Kuss. "Povedal sem mu, da ga ne moremo vsak dan pustiti v beg, saj bo potem pridobil ves čas, ki ga je izgubil. Trenutno je še daleč zadaj in dejal je, da ga zanimajo samo etapne zmage," je dodal ameriški kolesar.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 8
  • Janez Mušič 08:45 13.september 2023.

    Pravilno, zakaj pa bi mu verjeli. To so profiji in ne nek lj. kljub. Do konca na vse ali pa nič.

  • Avatar Garancija
    Garancija 08:29 12.september 2023.

    Me pa zanima komu bo vodstvo dodelilo zmago,al bodo žrebali

  • Avatar Garancija
    Garancija 08:28 12.september 2023.

    Težko je priznati,da si slabši