Šport > Kolesarstvo
3248 ogledov

Danes debi slovenskega dragulja za ekipo UAE, Pogačar spremenil načrte

Tadej Pogačar Profimedia
Pogačar že danes na dirki po Toskani, ob njem tudi Glivar, ki bo debitiral za ekipo UAE Team Emirates.

Slovenski kolesarski zvezdnik Tadej Pogačar bo že danes na dirki po Toskani začel sezono italijanskih enodnevnih klasik ob koncu sezone. Ob njem bo prvič v dresu ekipe UAE Team Emirates nastopil tudi Gal Glivar, ki od 1. avgusta pri tej ekipi trenira kot član Adrie Mobila.

Potem ko so prireditelji četrtkove dirke Coppa Sabatini pred dnevi potrdili, da bo na njej nastopil prvi kolesar sveta Pogačar, je v torek zvečer ekipa emiratov sporočila, da bo dan prej na startu še na preizkušnji po Toskani, ki bo potekala 95. po vrsti.

Tadej Pogačar | Avtor: Profimedia Profimedia

Pogačar ni dirkal vse od svetovnega prvenstva v Glasgowu, kjer je na cestni dirki osvojil bronasto kolajno, v vožnji na čas pa zaradi utrujenosti zasedel šele 21. mesto. V izjavi po SP je dejal, da bi lahko morebiti že končal sezono, a si je kasneje premislil in kot glavni cilj zadnjega dela izpostavil željo po tretji zaporedni zmagi na dirki po Lombardiji.

V programu ima poleg današnje in četrtkove preizkušnje še dirko po Emiliji (30. 9.), dirko treh dolin Vareseja (3. 10.) in Lombardijo, ki bo na sporedu 7. oktobra.

Gal Glivar | Avtor: Twitter/Kolesarska zveza Slovenije Twitter/Kolesarska zveza Slovenije
Obenem pa bo prvo priložnost za dokazovanje v novem dresu danes dobil 21-letni Glivar. Član Adrie Mobila od 1. avgusta trenira z emirati, v kolikor pa bo zadovoljil delodajalce, bi lahko od leta 2024 dirkal v svetovni seriji.

Sin nekdanjega kolesarja Srečka Glivarja je sicer nekdanji slovenski mladinski državni prvak v cestni vožnji in vožnji na čas, ki je na članskem nivoju eksplodiral v letošnji sezoni, potem ko je dobil dve etapi, skupni seštevek in seštevek po točkah dirke po Karpatih, veliko nagrado Orlena, medtem ko je veliko nagrado Gorenjske končal na četrtem mestu.

Nase je sicer Gal Glivar opozoril tudi že v lanski sezoni, ko je prvo etapo dirke po Hrvaški končal na 5. mestu, medtem ko je bil v skupnem seštevku dirke po Madžarski na šestnajstem mestu. Še sezono pred tem je bil šesti na eni izmed etap dirke po Slovaškem. Leta 2021 je na cestni dirki mlajših članov na evropskem prvenstvu v italijanskem Trentu zasedel 11. mesto.

Pogačar in Glivar bosta edina slovenska kolesarja na razgibani preizkušnji v okolici Pontedere (191,55 km) blizu Firenc, ki se bo začela ob 11.30 in končala nekaj po 16. uri.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice