Šport
4925 ogledov

Evenepoel: "To sem storil zato, da bi dokazal Jumbo-Vismi"

Evenepoel Profimedia
Remco Evenepoel je v 16. etapi Vuelte varčeval z močmi in oddal več kot 14 minut napram zmagovalcu Jonasu Vingegaardu.

Belgijski kolesar Soudal-QuickStepa Remco Evenepoel je z zadržano vožnjo v 16. etapi dirke po Španiji znova potrdil, da ne razmišlja več o obrambi naslova na Vuelti.

Lanski zmagovalec dirke se v torkovi etapi ni naprezal, temveč je raje varčeval z močmi pred sredino preizkušnjo od Robadeselle do vrha slovitega Angliruja (124,5 km).

16. etapa Vuelte Čaka jih pošast! Šport Pred Rogličem ključna etapa, danes se lahko odloča Vuelta

Evenepoel je v 16. etapi izgubil več kot 14 minut v primerjavi z zmagovalcem Jonasom Vingegaardom in s tem bržkone dokončno prepričal tudi Jumbo-Vismo, da na letošnji dirki ne računa več na preobrat. 

"Etapa mi bo slulžila kot dodaten dan počitka. Uvodoma bom pomagal pripraviti dobro izhodišče za napad katerega od moštvenih kolegov, proti koncu pa bom popustil," je pred začetkom 120-kilometrske etape povedal svetovni prvak v vožnji na čas.

"Proti koncu sem res popustil. Za mano je dokaj sproščujoč dan. Vzel sem ga bolj z rezervo, ker sem želel Jumbo-Vismi dokazati, da nisem lagal, ko sem rekel, da ne ciljam več na skupno zmago," je novinarjem v ciljmem prostoru pojasnil Belgijec in dodal: "V pobegih sodelujem z namenom, da bi ubranil pikčasto majico in morda dobil priložnost za etapno zmago."

Evenepoel | Avtor: Profimedia Profimedia

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • munja 18:07 13.september 2023.

    Jej, jej, Remco, ne moreš brez neumnih izjav. Le kdo ti verjame?!