Šport > Kolesarstvo
152 ogledov

Po zahtevnih gorskih etapah danes priložnost za sprinterje

Vingegaard Roglič Kuss Profimedia
Po dveh zaporednih gorskih etapah bo danes na dirki po Španiji na vrsti ravninska trasa.

 Na kolesarski dirki po Španiji bo danes na sporedu 19. etapa od La Baneze do Iscarja. Natanko 177,1 km dolga trasa bo povsem ravninska, posledično pa bi morali za zmago obračunati najboljši sprinterji. V skupnem seštevku še naprej prva tri mesta zasedajo kolesarji Jumbo-Visme, vključno s tretjim, Slovencem Primožem Rogličem.

Nizozemska ekipa je bila v torek in sredo po neenotnih vožnjah v etapah z gorskimi zaključki, v četrtek le združena v zaščiti rdeče majice, ki je na ramenih Američana Seppa Kussa.

Do vrha zaključnega klanca sta ga zanesljivo popeljala Roglič in Danec Jonas Vinegegaard ter pokazala, da bo nizozemska zasedba vendarle skušala enotna do Madrida in nedeljske skupne zmage pripeljati zvestega pomočnika iz Duranga v ZDA.

Kuss ima na vrhu razvrstitve 17 sekund naskoka pred Vingegaardom, Roglič pa zaostaja 1:08 minute. Četrtouvrščeni Španec Juan Ayuso (UAE Team Emirates) si je nabral že štiri minute zaostanka.

Po današnji etapi, ki se bo začela ob 13.29 in končala okoli štiri ure kasneje in v kateri bodo po vsej verjetnosti na vrsto prišli sprinterji, bo zahtevna le še sobotna preizkušnja. Ta prinaša kar deset vzponov, a so vsi tretje kategorije in s tem daleč od tistih najzahtevnejših.

V nedeljo bo na sporedu le še sprinterska procesija po Madridu, po kateri bo uradno znan zmagovalec 78. španske pentlje.

 | Avtor: Twitter Twitter

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.