Šport > Kolesarstvo
8295 ogledov

Roglič frustriran nad Jumbo-Vismo: "Imam svoj pogled na to, toda ..."

Roglič Profimedia
Šefi Jumbo-Visme so naposled določili končni vrstni red v skupni razvrstitvi dirke po Španiji, kar pomeni, da se Primož Roglič ne bo potegoval za rekordno četrto zmago na Vuelti.

Nizozemska ekipa Jumbo-Visma je, če gre soditi po razpletu 18. etape, v kateri sta Primož Roglič in Jonas Vingegaard do ciljne črte varovala vodilnega Seppa Kussa, razrešila vse dvome o zmagovalcu letošnje dirke po Španiji.

To bo, razen v primeru nepredvidljivih okoliščin, osvojil ameriški kolesar, ki bo s tem vsaj delno poplačan za vse, kar je v preteklih sezonah prispevak k uspehom obeh moštvenih kolegov.

Jumbo-Visma bo z zelo jasno določeno hierarhijo med tremi kandidati za končno zmago poskušala popraviti močno načeto javno podobo, potem ko so se zaradi dogodkov v zadnjih nekaj dneh znašli na udaru kolesarske javnosti. 

Primož Roglič Tarča kritik Šport Legenda in strokovnjaki udarili po Rogliču: "Sramotno, brez spoštovanja!" Primož Roglič "To je nedopustno!" Šport Rogličevi navijači na nogah, odzvala se je celo Primoževa žena

Številni navijači in predstavniki stroke so ostro kritizirali Rogliča in Vingegaarda, ker sta z napadi na moštvenega kolega kršila nenapisana kolesarska pravila in 'stegovala lovke' po rdeči majici. Najbolj je vodilni položaj ogrožal Vingegaard, ki je v samo dveh etapah svoj zaostanek za vodilnim Kussom z 1:44 minute stopil na vsega osem sekund.

Jumbo-Visma je vodilni trojici puščala proste roke za medsebojno obračunavanje na trasi, tudi kolesarji sami so vztrajno poudarjali, da bo o zmagovalcu odločala cesta. Ta načrt je zdaj padel v vodo, saj so po etapi z zaključnim vzponom na Angliru, kjer sta Roglič in Vingegaard pokazala svojo premoč, sklenili pakt o nenapadanju.

Složnost so kolesarji Jumbo-Visme dokazali v 18. etapi, v kateri so vsi trije delali v prid rdeči majici.

Neprijeten incident Šport Drama na Vuelti: policisti fizično nad člana Rogličeve ekipe

Tako Roglič kot Vingegaard sta po etapi podprla zmago Kussa, čeprav slovenski kolesar priznava, da ga celotna situacija navdaja z mešanimi občutki.

"Jaz sem prvi, ki želi, da Sepp zmaga Vuelto," je poudaril 33-letni Kisovčan in dodal: "A pred nami so še težki dnevi. Najprej moramo opraviti s petkovo etpo, potem nas čakata še dve."

Roglič ni skrival dejstva, da se zaradi trenutnega položaja počuti omejenega, a obenem dal jasno vedeti, da ne bo ravnal v nasprotju z željami ekipe. "Lahko bi temu tako rekli," je na vprašanje, ali se bo težko odpovedati možnosti za zmago, odvrnil Roglič. "Imam svoj pogled na to, vendar bom naredil vse, da stvari ostanejo takšne, kot so," je dodal.

Zvestobo Kussu je obljubil tudi dvakratni zmagovalec Toura. "Lepo se mu bo oddolžiti za vse, kar je naredil zame in za Primoža. To mu želim povrniti na današnji, pa tudi na sobotni etapi," je dejal Vingegaard.

Vingegaard Roglič Kuss Dirka po Španiji Šport Po zahtevnih gorskih etapah danes priložnost za sprinterje

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 3
  • dare326 00:07 16.september 2023.

    Drugo leto na Touru vsi delajo za Roglo, na Giru in Vuelti za Jonasa.

  • Anja1956 12:18 15.september 2023.

    Če Roglič ne bo zamenjal ekipo , je bedak !