Šport > Kolesarstvo
29973 ogledov

Roglič o ponudbi konkurenčne ekipe: "To je dobro zame"

Roglič Profimedia Primož Roglič.
Primož Roglič je vroča roba na kolesarskem trgu. Toda kako na možnost menjave ekipe gleda aktualni zmagovalec Gira, ki ga pogodba na Jumbo-Vismo veže do leta 2025?

Pred začetkom 19. etape na Vuelti, v kateri je Sepp Kuss (Jumbo-Visma) naredil še en korak h krstni zmagi na tritedenskih dirkah, je zaokrožila novica, da naj bi imel slovenski kolesar Primož Roglič (Jumbo-Visma) na mizi ponudbo moštva Movistar.

Ni skrivnost, da bi aktualnega zmagovalca Gira marsikatero moštvo sprejelo z odprtimi rokami, toda 33-letni Kisovčan, ki mu pogodba z Jumbo-Vismo poteče konec leta 2025, bo kariero očitno nadaljeval pri čebelah.

O možnosti Rogličevega prestopa je bilo v zadnjih tednih prelitega kar nekaj črnila. Govorice so se močno okrepile po dominantni predstavi Jonasa Vingegaarda (Jumbo-Visma) na poti do druge zaporedne zmage na Touru, z nepričakovnim vzponom Kussa na letošnji Vuelti pa je postala prihodnost slovenskega veterana še bolj negotova. 

K prestopu ga je še pred koncem dirke po Franciji nagovarjal tudi nekdanji ameriški kolesar Chris Horner. "Prosim, raztrgaj pogodbo in poišči nekoga, ki jo bo odkupil. Prestopi k Ineosu, kjer imajo velik proračun in ekipo, ki te lahko podpira," je na Slovenca apeliral najstarejši zmagovalec tritedenskih dirk.

Možnost Rogličevega prestopa so sicer pred časom kategorično zavrnili šefi Jumbo-Visme.  Športni direktor Merijn Zeeman je vehementno zatrjeval, da možnost selitve pod nobenim pogojem ne pride v poštev.

"Seveda mu ne bomo pustili oditi. Ekipo gradimo dolgoročno in to je naša strategija," je poudaril, podobno odločna v zvezi s tem pa sta bila tudi Rogličev agent Mattia Galli in šef ekipe Richard Plugge. "Primož je od leta 2016 naš kralj," je bil jasen slednji.

Primož Roglič | Avtor: Epa Epa

Občutki so očitno vzajemni, saj Roglič kljub temu, da se je na Vuelti znašel v drugem planu in bo na preostalih dveh etapah ščitil Kussove interese, ostaja zvest svojemu aktualnemu delodajalcu.

Slovenski as je pred petkovo etapo dejal, da je počaščen nad zanimanjem konkurenčnih ekip, vendar o menjavi moštva za zdaj (še) ne razmišlja. "Niti ne," je zatrdil v pogovoru za Flobikes in GCN. "To je dobro zame. To pomeni, da sem dober in da me nekdo želi v svojih vrstah,"  je govorice o domnevni ponudbi Movistarja komentiral Roglič.

Kar zadeva razplet letošnje dirke po Španiji, je pomirjen z vlogo pomočnika. "Vsak lahko počne stvari po svoje, toda zagotovo bom dirkal za Seppa. Upam, da nam bo uspelo. Zadovoljen sem. Osredotočen sem na zaključek dirke. Sepp je super človek in eden mojih bližnjih prijateljev. Naredili bomo vse, da mu pomagamo osvojiti Vuelto."

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 12
  • Avatar Boris Hribljan
    boris199 08:28 17.september 2023.

    Roglič bo raje hlapec kot, da bi prestopil k Movistar!? Tipično slovensko! Enkrat hlapec, vedno hlapec, ampak potem naj ne joka! Se mi je kar zameril z odločitvijo, da raje ostane pri Vismi! Kar na kozlanje mi gre, ko vidim ...prikaži več kako bo raje delal za druge kot pa, da bi sam zmagoval!

  • ivo5 00:54 17.september 2023.

    Šport je velik biznis. Denar pa sveta vladar.

  • albert 10:39 16.september 2023.

    Rogla je kralj brez krone tretirajo ga kot dvornega norčka.

Sorodne novice