Šport > Kolesarstvo
17046 ogledov

"Roglič v nobenem primeru ne bi osvojil Vuelte"

Vingegaard Roglič Profimedia
Osmoljenec letošnje dirke po Italiji je delil svoj pogled na trenutno dogajanje na Vuelti.

Valižanski kolesar Geraint Thomas je v svojem podkastu Watts Occuring komentiral trenutno stanje na dirki po Španiji in delil svoj pogled na troboj kolesarjev Jumbo-Visme, v katerem bosta Primoža Roglič in Jonas Vingegaard, kot kaže, "odstopila" končno zmago zvestemu pomočniku Seppu Kussu.

"Z veseljem bi bil na njihovem mestu in se takole odločal o končnem zmagovalcu med tremi najboljšimi kolesarji na dirki. To je neverjetno," je povedal Valižan, letos drugi na dirki po Italiji, kjer je moral v predzadnji etapi predati rožnato majico kasnejšemu zmagovalcu Rogliču.

Geraint Thomas Zanimivo razkritje Šport Zlomljeni Thomas o slovenski navijaški falangi: "Moram reči, da ..."

Kar zadeva odločitev Jumbo-Visme, da Kuss dobi prednost pred Rogličem in Vingegaardom, je Thomas dejal: "Razumem Seppov položaj. Ekipa je morala sprejeti odločitev, ki je prišla z vrha organizacije. Sepp si zasluži zmago, delno tudi zaradi njegove dobre predstave v kronometru."

"Jonas in Primož bi se verjetno želela udariti za končno zmago, toda ta bi imela za Jonasa precej večji pomen kot za Primoža. Nikomur ni mar, ali je Roglič dirko dobil trikrat ali štirikrat. Primož v nobenem primeru ne bi zmagal, saj ima minuto zaostanka za Jonasom."

Roglič Mešani občutki Šport Roglič frustriran nad Jumbo-Vismo: "Imam svoj pogled na to, toda ..."

Vsi trije zvezdniki Jumbo-Visme bodo v preostalih etapah letošnje dirke po lastnih zagotovilih stremeli k istemu cilju, vseeno pa Thomas opaža tudi prve razpoke v njihovem sicer nadvse kolegialnem odnosu.

"Občutek imam, da je Primož malce jezen. Jonas niti ne, a delno je tudi tudi stvar skandinavskega značaja. Kako rad bi bil muha na steni, ko se pogovarjajo s svojimi soprogami," je še pristavil Thomas, trenutno 36. kolesar v skupnem seštevku dirke po Španiji.

Geraint Thomas | Avtor: Epa Epa

dezurni@styria-media.si
 

Komentarjev 3
  • Avatar Garancija
    Garancija 18:00 15.september 2023.

    A to naj bi bil pošten šport,da zmaga tisti,ki se ga določi,bedasto do amena

  • Avatar Zoran
    StarMačk 15:12 15.september 2023.

    No, Thomas pri tem svojem razglabljanju pozablja na najpomembnejši podatek in sicer kdaj in kako si je Vingegaard priboril to dobro minutno prednosti pred Primožem. Če vzamemo v obzir rezultate pred sporno 16 etapo, ki je posledično za sabo prinesla ...prikaži več tudi včerajšnjo odločitev vodstva Jumbo - Visma, potem je situacija vseeno malce drugačna kot jo upošteva Valižan.

  • popokatopetl 15:09 15.september 2023.

    "Primož v nobenem primeru ne bi zmagal, saj ima minuto zaostanka za Jonasom." --- Ne vem no. Kolikor je znano, je ta minuta zaostanka v glavnem zato ker P ni smel pokrit J ko je skočil, ko pa je skočil ...prikaži več P ga J je. Sicer ne vem če res, vsekakor ni znano kako bi bilo brez moštvene politike. Sta si oba v predhodnih etapah pač nakopala zaostanek za S.