Šport
67958 ogledov

Zlomljeni Thomas o slovenski navijaški falangi: "Moram reči, da ..."

Geraint Thomas Epa
Geraint Thomas bo potreboval kar nekaj časa, da bo prebolel razplet letošnje dirke po Italiji.

Geraint Thomas, drugi najboljši kolesar Gira 2023, se je vrnil v domovino, kjer si bo nabral novih moči pred nadaljevanjem sezone. 

Britanec, ki mu je boju s Primožem Rogličem zmanjkalo 14 sekund do zmage, je v podkastu Watts Occuring, ki ga imata z rojakom Lukom Rowom, priznal, da je še vedno pod precejšnjim vplivom pestrega dogajanja v zadnjih treh tednih.

Primož Roglič Nove podrobnosti Šport Roglič spregovoril o norih naključjih na Svetih Višarjah Primož Roglič UCI Šport Tudi to je Rogliču prinesla zmaga na Giru

"Iskreno povedano sem trenutno zlomljen človek," je povedal Valižan. "Zadnjih nekaj dni se ne počutim najbolje. Ko se enkrat ustaviš, se telo nekako ugasne, tako da čutim posledice. Zadnje dni nisem veliko spal."

"Giro je bil zelo čustven zame. Še huje je bilo, ker sem tako dolgo nosil dres, nato pa sem ga izgubil v predzadnji etapi. Po dirki sem bil zelo razočaran. Ko me je Blythe (Adam, op. a.) prišel objet, sem začutil, da je tudi on zelo čustven. Naslednjih nekaj ur sploh nisem mogel prebirati čestitk. Dobil sem ogromno lepih sporočil, vendar sem težko krotil čustva, zato sem jih nehal brati," je pojasnil.

Kuss in Roglič Zvesti pomočnik Šport Kuss iskreno o tem, kako se počuti v Rogličevi senci

Po koncu 20. etape, ki se je izkazala za odločilno, je moral opraviti še dopinško kontrolo, približno uro in pol po prečkanju ciljne črte pa se je lahko odpravil nazaj proti hotelu. "Šel sem mimo vseh slovenskih navijačev, ki so bili zelo prijazni do mene, to moram reči. Verjetno zato, ker so bili veseli zaradi zmage. Potem je lažje biti prijazen."

Priznal je, da se tistega večera ni mogel preveč veseliti s prijatelji. "Fantje so v hotelu spili nekaj piv, jaz pa nisem mogel dokončati niti vode. Imel sem vozel v želodcu po vseh gelih, ki sem jih zaužil v zadnjem tednu. Spil sem polovico piva. Zvečer nisem mogel zaspati zaradi kofeina, razmišljal sem tudi o dirki."

Izgovorov za poraz ni iskal, priznal je, da je bil Roglič pač močnejši. "Gorski kronometer? Začutil sem dober kilometer pred ciljem. Nisem imel več moči. To je bil trenutek, ko sem pomislil 's*anje'," je razkril.

Primož Roglič Veliki kritik Šport Kakšne besede na račun Rogliča! Noro, s kom ga primerjajo Primož Roglič Da zaigra srce Šport Rogličev sinček glavni 'frajer' v Rimu: "Res je to naredil"

dezurni@styria-media.si
 
Komentarjev 2
  • Pepe007 14:48 01.junij 2023.

    Jasno je, da bi bil tudi Primož poklapan, če mu ne bi uspelo. Razlika po treh tednih je bila silno majhna. Še najbolj bi bilo pošteno, če bi imela enak čas in delitev prvega mesta. To bi bila pa res posebnost.