Šport > Kolesarstvo
29818 ogledov

Kakšne besede na račun Rogliča! Noro, s kom ga primerjajo

Primož Roglič Epa
Nekdanji zmagovalec dirke po Franciji, Britanec Bradley Wiggins, je našega šampiona Primoža Rogliča dvignil v nebo.

Primož Roglič je z nedavno zmago na dirki po Italiji prepričal še poslednje dvomljivce in si za svoj herojski podvig prislužil ovacije tako navijaške skupnosti kot kolesarske srenje.

Slovenca je po četrti zmagi na največjih preizkušnjah, Roglič je namreč pred letošnjim Girom (2023) trikrat zmagal na Vuelti (2019, 2020, 2021), pohvalil tudi nekdanji vrhunski kolesar Bradley Wiggins.

Primož Roglič Nov izziv Šport Švicarji razkrili Rogličev naslednji korak Primož Roglič Vso Slovenijo zanima Šport Primož odgovoril na vprašanje, če bo letos nastopil na Touru

Britanski kolesar, zmagovalec Toura iz leta 2012, sicer ni več strokovni komentator Eurosporta, vednar še vedno podrobno spremlja dogajanje v svetu profesionalnega kolesarstva.

V pogovoru za Diario de Triatlón je 43-letni Britanec izpostavil nekatere Rogličeve največje kvalitete ter potegnil vzporednice med novopečenim zmagovalcem Gira in enim od najboljših kolesarjev vseh časov, legendarnim Miguelom Indurainom.

Miguel Indurain je petkratni zmagovalec dirke po Franciji (1991, 1992, 1993, 1994, 1995) in dvakratni zmagovalec dirke po Italiji (1992, 1993), v karieri pa je zmagoval tudi na mnogih drugih prestižnih dirkah.

"Primož Roglič ima zelo podoben stil kot Miguel Indurain, je kot stroj! Doslej še nisem srečal kolesarja, čigar slog bi bil tako podoben španskemu šampionu. Primož je zelo metodičen ter zmaguje, zmaguje in še enkrat zmaguje. Po mojem mu je bil Miguel Indurain zelo podoben. Bil je najbolj konstanten kolesar," je dejal Wiggins.

Primož Roglič Nove podrobnosti Šport Roglič spregovoril o norih naključjih na Svetih Višarjah Geraint Thomas Razočaran Šport Thomas razkril, zakaj poraz proti Rogliču še toliko bolj boli

"Roglič je resda malce nenavaden, toda dejstvo je, da vse počne tako, kot je treba. Njegovo dirkanje morda ni ravno estetsko ali lepo za pogledati, toda on je stroj, ki vse naredi prav. Je eden najboljših plezalcev in kronometristov na svetu. Kot tekmovalec se ponaša z najbolj dovršenim paketom med vsemi kolesarji, kar ga tudi dela tako edinstvenega," je dodal Britanec.

Seveda pa med Rogličem in Indurainom vidi tudi zelo jasne razlike. "Med njima je velika starostna razlika, zato ju je kot tekmovalca nemogoče primerjati. Poleg tega sta v svet profesionalnega kolesarstva vstopila na dva povsem različna načina. Razlikujeta se tudi po mentaliteti," je povedal Wiggins.

Wiggins je bil v preteklosti večkrat zelo kritičen do Rogliča, dokler ga ni Kisovčan prepričal s prvo zmago na Vuelti.

Kuss in Roglič Zvesti pomočnik Šport Kuss iskreno o tem, kako se počuti v Rogličevi senci

Primož Roglič | Avtor: Epa Epa

Primož Roglič Da zaigra srce Šport Rogličev sinček glavni 'frajer' v Rimu: "Res je to naredil"

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 4
  • Avatar Boris Hribljan
    boris42 19:07 01.junij 2023.

    Narobe ste napisali! Ne primerjajo Rogliča z Indurainom, temveč Induraina primerjajo z Roglicem! Bravo Primož in vsa slovenska kolesarska falanga! Kar je Slovenija prikazala na Giru pa kapo dol! Bravo navijači!🏆👍💪🇸🇮🇸🇮🇸🇮

  • Ender3 12:16 01.junij 2023.

    Medijska obsedenost z Rogličem. !!

Sorodne novice