Šport > Kolesarstvo
40206 ogledov

Kuss iskreno o tem, kako se počuti v Rogličevi senci

Kuss Roglič Profimedia
Zmaga Primoža Rogliča na dirki po Italiji ne bi bila mogoča, če ne bi imel v težkih trenutkih vselej ob sebi zvestega pomočnika Seppa Kussa.

Med člane ekipe Jumbo-Visma, ki so najbolj čustveno doživeli uspeh Primoža Rogliča na nedavno končani dirki po Italiji, vsekakor sodi 28-letni Američan daljnih slovenskih korenin Sepp Kuss.

Kuss je prvi objel Rogliča v Rimu, potem ko sta skupaj prečkala ciljno črto 21. etape, v kateri je slovenski as tudi uradno potrdil prvo zmago na tritedenskih dirkah izven Španije. 

Primož Roglič Vso Slovenijo zanima Šport Primož odgovoril na vprašanje, če bo letos nastopil na Touru Geraint Thomas in Primož Roglič Kakšna poteza Šport Kar sta Primož in Thomas naredila med zadnjo etapo, odmeva po celem svetu

Ameriški kolesar je v zadnjih nekaj letih odigral pomembno vlogo pri petih zmagah na največjih dirkah, vključno s tremi Rogličevimi na Vuelti, Vingegaardovo na Touru 2022 in nazadnje na letošnji Corsi Rosi.

Požrtovalni Kuss je vedno pokazal predanost Rogličevim tekmovalnim ambicijam ter mu stal ob strani ob lepih in tudi malo manj lepih trenutkih. Do Slovenca namreč čuti neizmerno spoštovanje.

Primož Roglič Nove podrobnosti Šport Roglič spregovoril o norih naključjih na Svetih Višarjah Primož Roglič UCI Šport Tudi to je Rogliču prinesla zmaga na Giru

"Primož je izjemen borec in to je tisto, kar ga dela takšnega šampiona. Njegov način, kako se zna pobrati po neuspehih, ki jih je doživel v karieri," je za Cyclingnews povedal Kuss.

Kuss Roglič | Avtor: Profimedia Profimedia

"Ne pozabimo, da je že veliko osvojil in včasih njegove zmage delujejo zelo enostavne, a tisto, kar ga ločuje od ostalih, je njegov način premagovanja težav," je moštvenega kolega pohvalil Američan.

"V ključnih trenutkih Gira sem bil vseskozi ob njem, a na koncu je bilo vse odvisno od njega in uprizoril je pravo predstavo. Čudovito ga je bilo gledati."

Geraint Thomas Razočaran Šport Thomas razkril, zakaj poraz proti Rogliču še toliko bolj boli Primož Roglič Dolgi nosovi Šport "Po vrednosti je letošnji Giro povsem na dnu"

Kuss je bil največ pohval deležen po 16. etapi, v kateri je Roglič močno trpel, na koncu pa predvsem po zaslugi moštvenega kolega uspel izgubo omejiti na 25 sekund.

"Kadarkoli mu lahko priskočim na pomoč, me to navdaja z velikim ponosom. Ob tem dobim enako zadoščenje, kot če bi zmagal jaz. V čast mi je, da sem lahko njegov pomočnik," je povedal Kuss in razkril, kako je doživel kaotičen zaključek predzadnje etape, ko se je Rogliču med vzponom na Svete Višarje snela veriga.

"Zaključek kronometra je bil grozljiv. Za trenutek sem mislil, da ga je spet doletela smola na veliki dirki. Toda nikoli nisem izgubil upanja. Primož je vešč premagovanja ovir. To ga dela tako posebnega in to je pristop, ki mu je prinesel zmago na Giru," še meni Kuss.

Primož Roglič Da zaigra srce Šport Rogličev sinček glavni 'frajer' v Rimu: "Res je to naredil" Primož Roglič Svete Višarje navijači Giro d'Italia dirka po Italiji Globalna elita Šport Slovenija v elitnem klubu G11

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Avatar Garancija
    Garancija 07:53 01.junij 2023.

    Lepo je imeti nekoga zraven,ki ti ni fouš zmage