Šport > Kolesarstvo
33061 ogledov

Kar sta Primož in Thomas naredila med zadnjo etapo, odmeva po celem svetu

Geraint Thomas in Primož Roglič Eurosport
Dva velika rivala, a tudi prijatelja ter predvsem prava športnika!

Ni lahko, ko se moraš v boju za prvo mesto in zmago spopasti s svojim prijateljem in nemalokrat smo videli, da podobne situacije uničujejo prijateljstva, saj je mnogokrat zmagovalec lahko le eden, mnogi pa so za zmagoslavje pripravljeni tudi žrtvovati svoje prijateljstvo.

Ravno zato še toliko bolj odmeva gesta, ki sta jo na ulicah večnega mesta uprizorila naš kolesarski šampion Primož Roglič in njegov prijatelj Geraint Thomas, potem ko sta se tri tedne borila za zmago na dirki po Italiji.

Končne zmage se je na koncu veselil naš as, Valižan pa je svojo veličino dokazal s številnimi komentarji, ko je kljub bolečemu porazu, ko je moral predati rožnato majico šele na zadnji stopnički pred Rimom, priznal, da si je Roglič zaslužil zmago in mu je zanjo tudi iskreno čestital.

In potem ko smo pri številnih športih priča, kako gredo tekmovalci "preko trupel" in ni med njimi nobenega medsebojnega spoštovanja in prijateljstva, sta Roglič in Thomas s svojo potezo na ulicah Rima naravnost ganila svet.

Čeprav sta bila hud boj, oba borca pa je po več kot 85 urah kolesarjenja ločilo le 14 sekund, sta bila največja rivala dirke med zadnjo etapo posneta, kako sproščeno vozita drug ob drugem in se prijateljsko pogovarjata in zabavata.

"Smešno je. Prijatelja sva in rekel sem mu, da imam grenko-sladek občutek po tem, kar se je zgodilo, a tako je, prej ko slej se morava pogovoriti, da bova spet lahko skupaj pila pivo. Lahko rečem, da se mi je bilo v užitek boriti z nekom, kot je on. Oba sva uživala, na koncu pa je vedno tako, da zmaga samo eden, tega se zavedava in naju ne moti pri odnosu, ki ga imava," so pri Sportalu povzeli Rogličevo izjavo o omenjeni situaciji z današnje novinarske konference.

"To je pogovor, katerega smo si želeli videti. Primož Roglič, ki je že večkrat dokazal svojo klaso na in ob kolesu, kot recimo po kronometru na La Planche des Belles Fillesa, ter Geraint Thomas. Slišali smo njegove izjave, videli njegove čivke. Moram reči, za nekoga, ki je bil ravnokar premagan, je verjetno dal celo najboljši športni intervju, kar sem jih kdaj videl," pa so pogovor med dvema kolesarskima velikanoma pospremili pri Eurosportu.

In težko bi vse skupaj povzeli z bolj primernimi besedami, kot jih je med prenosom uporabil Rob Hatch. Športnika, ki kar naprej kažeta svojo pravo klaso. In to ne zgolj na kolesu!

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 6
  • Avatar skeptik
    skeptik 07:35 30.maj 2023.

    Dvomim, da to odmeva v Ukrajini, v ekvatorialni Afriki, na Japonskem, Kitajskem, na Grenlandiji.... Vsekakor NE odmeva po celem svetu.

  • Avatar Anion6anion
    Anion6anion 17:53 29.maj 2023.

    Zame sta oba zmagovalca. Thomas je osvojil srebro z zlatim leskom. Evenopel pa se bo ozrl od zavisti

Sorodne novice