Šport > Kolesarstvo
41095 ogledov

Noro razkritje! Navijač, ki je pomagal Primožu, je znani smučarski skakalec

Mitja Mežnar Reševalni pas/Twitter
Kakšne zgodbe piše šport! Navijač, ki je ob Rogličevi nesreči z verigo priskočil na pomoč slovenskemu šampionu, naj ne bi bil nihče drug, kot nekdanji slovenski smučarski skakalec Mitja Mežnar!

Le kdo izmed športnih navdušencev ne pozna žalostne zgodbe našega športnega junaka Primoža Rogliča, kako je na dirki po Franciji leta 2020 na zadnji ključni etapi pred prihodom v Pariz na kronometru šokantno izgubil rumeno majico najboljšega kolesarja dirke proti svojemu rojaku, takrat še ne povsem uveljavljenemu Tadeju Pogačarju.

In ravno Giro 2023 je bila prva velika tritedenska dirka po Touru 2020, ki je na predzadnji dan dala odgovor o skupnem zmagovalcu z zahtevnim gorskim kronometrom. In ponovno je bil naš Primož v igri za zmago. Sicer je pred etapo zaostajal za vodilnim kolesarjem dirke Geraintom Thomasom za 26 sekund, a je vse od začetka odločilnega vzpona na Svete Višarje topil Valižanovo prednost.

Ob merjenju vmesnega časa je tako Slovenec pridobil že 16 sekund, Thomas pa je držal le še 10 sekund prednosti. Toda prekletstvo odločilnega kronometra je znova udarilo po Rogliču. Med  vožnjo je zadel eno izmed lukenj na cesti, pri tem pa se mu je snela veriga (video). Uspešno si jo je namestil nazaj, pri tem pa je izgubil kakšnih 10 sekund, predvsem pa se mu je povsem pokvaril ritem. Prav tako je na izjemno strmem bregu zelo težko sploh speljati.

Mitja Mežnar | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter

Primožu je sicer prihitel na pomoč ekipni mehanik, prav tako pa je bil deležen nenadejane pomoči enega izmed gledalcev, ki je nemudoma, ko je opazil Rogličeve težave, stekel do našega kolesarja. Skupaj z mehanikom je nato priskočil Rogliču na pomoč ter ga močno potisnil, da je slednji lahko speljal ter kmalu znova ujel svoj ritem. Težko je reči, če je bila njegova pomoč odločilna pri Rogličevi zmagi, vsekakor pa je v boju sekund dodala svoje.

Po socialnih omrežjih so se nemudoma oglasili številni Rogličevi navijači, ki pozivajo, naj se neimenovani junak čim hitreje javi, saj bi mu radi častili pijačo, moškemu pa je znana slovenska prodajalna burekov obljubila zastonj burek za celo leto. In čeprav junak še ni stopil v ospredje, so se na spletu že razširile govorice, da naj bi šlo za našega nekdanjega vrhunskega smučarskega skakalca Mitjo Mežnarja, ki je na ekipni tekmi skupaj z Rogličem (ter Jurijem Tepešom in Robertom Hrgoto) leta 2007 postal svetovni mladinski prvak.

Ime Mitja Mežnar je sicer zelo dobro znano med slovenskimi ljubitelji smučarskih skokov, saj je vse do leta 2016 in svoje upokojitve nastopal za slovensko reprezentanco, leta 2009 in 2011 je za Slovenijo nastopil tudi na svetovnem prvenstvu, medtem ko je bil leta 2010 del slovenske reprezentance na olimpijskih igrah. Tekom svoje kariere je nastopil na 47 tekmah svetovnega pokala, najboljši posamični rezultat pa ima iz Saporra 2011, ko je bil šestnajsti.

Mitja Mežnar | Avtor: Epa Epa

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 5
  • Avatar mahatma2
    mahatma2 11:43 28.maj 2023.

    Mežnar je bil kot skakalec toliko znan kot Primož Roglič s katerimi so skupaj postali mladiski svetovni prvaki. Razlika je v tem , da je Roglič danes svetovno znan kolesar Mežnar pač ne. če bi pa bilo obratno pa za ...prikaži več Rogliča nihče ne bi vedel , da je bil nekoč skakalec . V tem je pa vsa poanta

  • Avatar Boris Hribljan
    boris42 11:05 28.maj 2023.

    Mežnar!?.Ja zelo znan je! Samo komu!? Skakalec je bil samo ne znan kot vi pišete! Edino staršem, širši javnosti pa ne! Pa redno spremljam skoke! Vi mediji znate iz kosmatega mednožja cerkev naredit!

  • Avatar pantani
    pantani 08:47 28.maj 2023.

    Super,samo lepo vas prosim,nehajte že s temi znanimi in vrhunskimi!!! Redno spremljam smučarske skoke že 35 let,pa še nisem slišal zanj!!!

Sorodne novice