Šport > Kolesarstvo
84583 ogledov

"Kar dolgo so uspeli prikrivati resnico o Rogliču"

Epa
Po mnenju nizozemskega kolesarja Primož Roglič ni tako močan, kot želi prikazati njegova ekipa.

Torkova etapa na dirki po Italiji, 16. po vrsti, je po mnenju polprofesionalnega kolesarja in novinarja Thijsa Zonnevelda (BEAT Cycling) dala pomembne odgovore glede razmerja moči med favoriti za končno lovoriko.

Primož Roglič 16. etapa - v živo Šport Roglič tretji v etapi in tudi skupno

Zahtevna 203-kilometrska preizkušnja od Sabbio Chieseja do gorskega cilja na Monte Bondoneju se ni iztekla po pričakovanjih Jumbo-Visme, saj Roglič, ki je veljal za prvega favorita etape, v zaključnem vzponu ni mogel slediti tempu zmagovalca Joaa Almeide (UAE Emirates) in nosilca rožnate majice Gerainta Thomasa (Ineos Grenadiers), ki sta v primerjavi s slovenskim adutom pridobila 25 sekund.

Primož Roglič Pet etap do konca Šport Pri Jumbo-Vismi niso skrivali razočaranja: "Česa takega res nismo pričakovali"

Razlika bi bila lahko še precej večja, če ne bi Rogliču v najzahtevnejših trenutkih na pomoč priskočil moštveni kolega Sepp Kuss (Jumbo-Visma), ki je z odlično predstavo pomagal omejiti izgubo in ključno pripomogel k temu, da 33-letni Kisovčan ostaja v boju za skupno zmago.

 | Avtor: Profimedia Profimedia

Thijs Zonneveld je v analizi dogajanja v 16. etapi Gira ocenil, da je zaključni vzpon na goro Bondone razgalil Rogličeve šibke točke in da slovenski kolesar ni tako močan, kot želi navzven prikazati njegova ekipa.

"Izkazalo se je, da razmerje moči ni takšno, kot smo mislili pred začetkom etape," je v podkastu In Het Wiel ocenil Zonneveld. "Jumbo-Visma je bila med etapo izredno dominatna, vsaj tako so vozili. Tekmeci se tega bojijo, saj pričakujejo, da jih bo v primeru napada rumena horda takoj polovila. Toda etapa je razkrila razpoke v Rogličevem oklepu. Ko se je Rohan Dennis umaknil, bi dober Roglič v ospredje spustil Seppa Kussa. Toda to se ni zgodilo. Ko so na čelo stopili kolesarji UAE Emirates, je Kuss poskušal slediti, vendar je bil Roglič prepočasen," je dodal izkušeni novinar.

Primož Roglič To ga muči Šport Roglič razkril razlog, zakaj ni bil 100-odstoten

"Dobro se je videlo, da je Roglič izgubljal iz metra v meter. Namesto da bi pospeševal, je Kuss samo držal tempo. S tem je Rogliču omogočil, da je lahko zadihal. To so bili znaki, da Roglič ni pravi. Kar dolgo jim je uspelo prikrivati, da Roglič ni tako dober, a na neki točki to preprosto ni bilo več mogoče. Geraint Thomas je prepoznal, kaj se dogaja. Dovolj je izkušen, da ve, kdaj mora pospešiti," je zaključil Zonneveld.

Primož Roglič Tako je z njim Šport Iz Jumbo-Visme razkrili stanje Rogliča pred ključnimi etapami

Sredina 17. etapa dirke po Italiji je minila brez pretresov za Rogliča, ki je tako kot njegova glavna tekmeca Thomas in Almeida ciljno črto prečkal v času glavnine. S tem je izpolnil zastavljeni cilj pred ključnimi gorskimi preizkušnjami letošnjega Gira.

Novo priložnost, da v boju za rožnato majico vrne udarec konkurentoma, ima Roglič že danes. Več o relativno kratki, a zahtevni 18. etapi si preberite TUKAJ.

Primož Roglič 18. etapa Šport Priložnost za Rogliča, da vrne udarec! To ga čaka danes ...

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 5
  • marijan7 12:41 26.maj 2023.

    Nekateri mislijo , da o nekom vedo več , kot on sam !

  • munja 18:09 25.maj 2023.

    Tudi če ne zmaga, je še vedno vrhunski in svet se zaradi tega tudi ne bo podrl. Gremo Primož!!

  • Anja1956 17:16 25.maj 2023.

    Roglič lahko samo še sanja na zmago na GIru 23 !